Cele mai bogate 5 femei din Italia

Cele mai bogate 5 femei din Italia

Cea mai bogată femeie din Italia este Massimiliana Landini Aleotti. Cu o avere de 7,5 miliarde de dolari, se află pe primul loc datorită companiei sale farmaceutice, Menarini, arată La Stampa, citată de Rador. Pe lângă faptul că produce zeci de medicamente, prin compania Menarini Diagnostics, familia Massimilianei Landini Aleotti este specializată în aparate de autotestare pentru glucoză și în analize de laborator.

La 81 de ani, ea ocupă locul 350 în clasamentul global. Averea a moștenit-o de la regretatul ei soț, Alberto Aleotti, decedat în 2014, cel care a transformat Menarini într-una dintre principalele companii farmaceutice italiene, cu 16 fabrici în întreaga lume și peste 17.000 de angajați.

Locul al doilea este deținut de o femeie al cărei nume a devenit ”marcă înregistrată”: Miuccia Prada. Cu un decalaj de aproape 2 miliarde de dolari față de Massimiliana Landini Aleotti, fostul co-CEO și designer a condus împreună cu soțul ei, Patrizio Bertelli compania moștenită de la bunicul său. Faimoasa ”geantă” a Miucciei cântărește 5,6 miliarde de dolari și în prezent, valoarea ei crește cu 1,49%. La nivel global, se află pe locul 528.

Pe locul trei, cu 4,6 miliarde euro, se află Marisa Del Vecchio, unul dintre cei șase copii ai primei soții a lui Leonardo Del Vecchio, regretatul președinte al EssilorLuxottica, cea mai mare companie de ochelari din lume. În 2022, după moartea tatălui său, a moștenit împreună cu mama vitregă și frații săi o cotă de 12,5% din holdingul luxemburghez Delfin. Holdingul mai deține acțiuni la compania de asigurări Generali, băncile Mediobanca, UniCredit și la dezvoltatorul imobiliar Covivio. La 65 de ani, este a 662-a cea mai bogată persoană de pe pământ, împărțind poziția cu mama sa vitregă, Nicoletta Zampillo, care s-a căsătorit cu Del Vecchio (de la care a moștenit și vilele).

Pe locul patru se află Giuliana Benetton care pe lângă brandul de modă își datorează averea și investițiilor în retail, publishing, sectorul bancar și în cel mai de preț bun al ei: concesiunile de autostrăzi italiene. Cu active de 3,3 miliarde de dolari, se află pe locul 971 la nivel global.

Locul cinci este deținut de Susan Carol Holland, al cărui nume nu pare să aibă mimic italian. În vârstă de 67 de ani, căsătorită, rezidentă la Milano, Susan Carol Holland este președintele consiliului de administrație al Amplifon, cel mai mare retailer de aparate auditive din lume. Compania fondată în 1955 de tatăl său, Algernon Charles Holland, de origine britanică, pentru a furniza aparate auditive răniților celui de-al Doilea Război Mondial, a intrat pe piața nord-americană în anii 1990, odată cu achiziția Miracle-Ear. Susan și-a asumat președinția în 2011, la zece ani de la moartea tatălui ei. Dată care coincide cu listarea Amplifon la Bursa Italiană.

Clasamentul Forbes Real-Time Billionaires urmărește suișurile și coborâșurile zilnice ale celor mai bogați oameni din lume printr-o platformă de urmărire care oferă actualizări la fiecare 5 minute atunci când respectivele lor piețe sunt deschise. (Traducerea: Cătălina Păunel)


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri