Cele mai accesibile tarife de Rusalii, la mare și la munte. La cât ajunge o cameră la un hotel din Mamaia

Cele mai accesibile tarife de Rusalii, la mare și la munte. La cât ajunge o cameră la un hotel din Mamaia

Potrivit reprezentanților ANAT - Asociația Națională a Agențiilor de Turism - anul acesta litoralul românesc va fi luat cu asalt în mini vacanța de Rusalii.

Românii vor lua cu asalt plajele de pe litoralul românesc în vacanța de Rusalii Foto Antonia Ispas

Din datele transmise de agențiile de turism, reiese că gradul de ocupare al unităților de cazare de pe litoral de Rusalii va fi de cel puțin 85%, peste 80.000 de turiști fiind așteptați la mare, la finele acestei săptămâni, pentru minivacanța 22 -24 iunie.

În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, se constată o creștere de 20% a cererii pentru litoralul românesc . Tendința a fost observată de la începutul lunii iunie, față de perioada similară din 2023.

Cele mai căutate stațiuni litoral Marea Neagră sunt Mamaia, Eforie și Venus, dar cele mai mici tarife sunt practicate de hoteluri din Jupiter, Saturn și Eforie Nord.

Spre exemplu, camera pe noapte la un hotel de 3 stele din Jupiter pleacă de la 130 de lei, iar la un hotel de 4 stele din Saturn de la 140 de lei/noapte.

Se așteaptă același entuziasm, din partea românilor care nu au plecat încă în vacanța de vară peste hotare , și pentru stațiunile balneare și cele montane. Cea mai rentabilă ofertă a unei stațiuni balneare, pentru această perioadă, este în Călimănești Vâlcea, potrivit datelor ANAT, unde un sejur de două nopți cu pensiune completă pleacă de la 424 de lei/persoană.

„Există încă promoții last-minute sau oferte speciale”

Mai ales după 15 iunie 2024, numărul sejururilor a crescut considerabil, susțin oficialitățile.

„La ora actuală există încă promoții last-minute sau oferte speciale gen «plătești 6 nopți, stai 7». Datorită tarifelor mici, de extrasezon, este posibil ca numărul de rezervări să crească în continuare pentru minivacanța de Rusalii dar și pentru finele lunii iunie”, menționează reprezentanții ANAT.

Potrivit acestora, atracțiile din zonă, noile investiții în hoteluri, creșterea cererii pentru hotelurile cu all inclusive, o imagine mai bună a litoralului românesc, dar și vremea foarte caldă au determinat această creștere.

În plus, tarifele pentru cazare pe litoralul românesc, potrivit surselor citate, au crescut cu doar 8% față de anul precedent: „Aceasta deoarece nu ne raportăm la tarife de contractare, ci la ce vindem în timp real. Într-o proporție mare litoralul românesc este într-un model de vânzare dinamic.... În luna iunie, prețurile la cazare pornesc de la 100 de lei camera, pe noapte, respectiv în minivacanța de Rusalii de la 130 de lei camera pe noapte”.

Cele mai multe solicitări pentru litoralul românesc s-au înregistrat pentru hotelurile all inclusive.

Parcare gratuită în stațiunile din sudul litoralului

Mai există și alte motive pentru care românii sunt atrași din ce în ce mai mult de stațiunile de la Marea Neagră, cum ar fi faptul că în sudul litoralului s-a luat decizia ca parcarea să fie gratuită în acest sezon estival: în Mangalia, Neptun-Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus și Saturn.

„Constat că sunt foarte multe oferte pentru litoralul românesc în acest an. Recomand fiecărui turist să aibă agentul propriu de turism, să își facă rezervări în funcție de dorințe și de buget. Și, mai ales, rezervările, nu plata, trebuie făcute din timp, pentru a obține cele mai bune oferte”, a precizat Alin Burcea, președintele ANAT.

Cele mai căutate stațiuni de Rusalii și tarifele pentru all inclusive

Anul acesta, Rusaliile ortodoxe sunt sărbătorite în perioada 23 - 24 iunie. Ziua de 23 pică duminica, în timp ce 24 este lunea, și cum Codul Muncii prevede zile libere pentru această sărbătoare, românii se vor putea bucura de o mini-vacanță prelungită.

Cele mai căutate stațiuni de Rusalii, care înregistrează cel mai mare grad de ocupare, sunt Mamaia, Eforie și Venus, potrivit datelor ANAT.

Iată și câteva exemple de tarife practicate de Rusalii, pentru all inclusive: hotel 3 stele Mamaia - 549 lei camera dublă/noapte, respectiv hotel 4 stele Neptun - 494 lei camera dublă/noapte.

Unde sunt cele mai ieftine prețuri la cazare pe litoralul românesc

Oficialii ANAT au oferit informații și despre cele mai accesibile tarife pentru Rusalii, în stațiunile de pe litoral.

Așadar, de la 130 de lei pleacă prețurile pentru o cameră pe noapte la un hotel de 3 stele din Jupiter, respectiv 140 de lei pe noapte la un hotel de 4 stele din Saturn.

La Mamaia, prețurile pornesc de la 200 de lei/noapte camera la un hotel de 3 stele, la Venus de la 260 de lei camera/noapte la un hotel de 4 stele, iar la Eforie Nord de la 340 de lei camera/noapte la un hotel de 4 stele. Este vorba despre unități de cazare cu plajă private și șezlonguri incluse.

Hotelierii au pregătit și pachete speciale pentru minivacanța de Rusalii: ce pleacă de la 1.436 lei/persoană pentru un sejur de 3 nopti cu all inclusive la un hotel de 4 stele în Mamaia, de la 220 lei/persoană sejur 2 nopți cu mic dejun la un hotel de 3 stele în Eforie Nord și de la 743 lei/persoană sejur 3 nopți cu demipensiune la un hotel de 3 stele în stațiunea Venus.

Oferte în stațiunile balneare

Cum spuneam, se așteaptă același interes din partea românilor și pentru stațiunile din zonele balneoclimaterice și de la munte.

În stațiunile balneare, pachetele turistice pleacă de la 795 lei/persoană pentru un sejur de 3 nopți cu demipensiune la un hotel de 3 stele în Băile Felix, de la 424 lei/persoană pentru un sejur de 2 nopți cu pensiune completă la un hotel de 3 stele din Călimănești Căciulata și de la 1.150 lei/persoană un sejur de 3 nopți cu demipensiune – hotel de 4 stele din Băile Herculane.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă

3 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”

4 „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru” / Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia

5 VIDEO Cum arată acum prima și singura autostradă construită de chinezi în România