Cele 8 obiceiuri ale celor mai fericiți oameni din lume. Vezi câte dintre ele bifezi
Principalul guru al longevității, Dan Buettner spune că fericirea poate fi legată de lucrurile mărunte - cum ar fi ceea ce mănânci la micul dejun sau numărul de ore pe care le dormi în fiecare noapte.
Autorul și colaboratorul National Geographic și construit cariera studiind cei mai longevivi oameni din lume. A inventat termenii de „zone albastre” pentru a descrie cinci regiuni din lume în care oamenii trăiesc până la o vârstă înaintată.
Acestea sunt Sardinia, Italia; Ikaria, Grecia; Nicoya, Costa Rica; Loma Linda, California; și Okinawa, Japonia, notează The Sun .
Într-un clip recent, încărcat pe pagina sa de Instagram, Dan și-a îndreptat atenția către obiceiurile celor mai fericiți oameni din lume.
El a susținut că mulți dintre ei fac opt lucruri simple care le ridică starea de spirit zilnic și îi fac să zâmbească pe termen lung. Iată care sunt acestea:
1. Dormi cel puțin 8 ore în fiecare noapte
Când vine vorba de sănătate și bunăstare, somnul pare să fie în centrul acesteia - iar starea de fericire nu face excepție.
„Cei mai fericiți oameni dorm între opt și nouă ore și jumătate pe noapte. Dacă dormi șase ore, ești cu aproximativ 30% mai puțin fericit”, a susținut Dan.
Experții de la Harvard Medical School i-au spus lui Dan că somnul și starea de spirit sunt „strâns legate”.
„Somnul slab sau inadecvat poate provoca iritabilitate și stres, în timp ce somnul sănătos poate spori bunăstarea”, afirmă oamenii de știință.
2. Mănâncă un mic dejun pe bază de plante
Se pare că începerea corectă a zilei poate avea efecte de anvergură. Dan spune să ne începem dimineața cu un mic dejun pe bază de plante - asta înseamnă fără carne și produse lactate.
El sugerează, de asemenea, evitarea alimentelor prea dulci și grase dimineața.
„Dacă mănânci un mic dejun bogat cu grăsimi sau cereale cu zahăr, îți va fi foame [până la] prânz, vei avea mai puțină energie pe tot parcursul zilei”, a explicat el.
3. Socializează
Socializarea zilnică este cheia pentru a fi fericit, potrivit lui Dan.
„Asigură-te că iei o cafea sau un prânz cu un prieten”, a sugerat el.
Sunt recomandate patru până la cinci ore – sau șase dacă poți – de interacțiune socială cu oamenii care îți plac.
Studiile sugerează că singurătatea poate face mai mult decât să-ți afecteze starea de spirit - poate afecta, de asemenea, sănătatea, crescând riscul de demență, atacuri de cord și accident vascular cerebral.
4. Implică-te ca voluntar
Cercetările publicate în 2020 de Universitatea din East Anglia au sugerat că voluntariatul a fost asociat cu un sentiment se satisfacție în viață, o fericire crescută și mai puține simptome de depresie.
„La nivel mondial, statistic vorbind, voluntarii sunt mai fericiți decât cei care nu fac voluntariat”, a susținut Dan.
5. Un pui de somn
A cincea sugestie a lui Dan pentru fericire a fost una cât se poate de simplă: „Un pui de somn”.
Cercetările efectuate de Universitatea din Hertfordshire în 2017 au arătat că un pui de somn în timpul zilei ar putea fi secretul fericirii. Psihologul Richard Wiseman a spus: „Cercetările anterioare au arătat că ațipitul, sub 30 de minute te fac mai concentrat, productiv și creativ.”
6. Lucrează cu jumătate de normă (dacă ai posibilitatea)
Dan a continuat spunând că lucrul cu jumătate de normă în loc de normă întreagă te poate face mai fericit – dacă reușești să îți asiguri mijloacele financiare.
„Știm din toate locurile lumii [că] oamenii care lucrează mai puțin de aproximativ 35 de ore pe săptămână raportează cel mai înalt nivel de fericire.Desigur, trebuie să faci destui bani pentru a-ți acoperi nevoile de bază”, a spus el.
În concluzie, mai puțină muncă ne-ar face mai fericiți și mai sănătoși.
7. Ai credință
„Aparținerea unei credințe – nu contează care este credința – stivuiește pachetul în favoarea fericirii”, a spus Dan.
Un raport al Centrului de Cercetare Pew a constatat că oamenii activi din punct de vedere religios se descriu ca fiind „foarte fericiți”.
8. Limitează uitatul la TV și timpul pe rețelele sociale
Mulți oameni petrec timp prețios pe rețelele sociale sau vizionând emisiuni TV și seriale. a
„Se pare că aproximativ 30 de minute pe zi din fiecare ar fi optim”, a spus Dan despre TV și social media.
Cercetările au arătat că, în cazul copiilor cu vârste între trei și șase ani., mai mult timp petrecut în fața televizoarelor, a jocurilor video și a rețelelor sociale cresc șansele de probleme de sănătate mintală.
Sursa: adevarul.ro