Cele 3 trucuri susținute de știință pentru a învinge pofta în timp ce încerci să slăbești

Cele 3 trucuri susținute de știință pentru a învinge pofta în timp ce încerci să slăbești

Începutul unui nou an este adesea un moment în care oamenii încep și o nouă dietă pentru a încerca să slăbească. În ciuda bunelor intenții de la început, poate fi dificil să te implici într-un nou stil de viață, cu tentația de a mânca și de a avea alte obiceiuri nesănătoase la tot pasul, notează The Sun.

Cercetătorii au găsit trei trucuri dovedite științific pentru a vă menține silueta.

Cercetătorii au găsit trei trucuri dovedite științific pentru a vă menține silueta.

Cercetătorii au găsit trei trucuri dovedite științific pe care le puteți folosi pentru a vă menține pe drumul cel bun în acest an.

1. Gândește-te la lucrurile „distractive”

Când vine vorba de consumul de alimente sănătoase, cercetările arată că este mai bine să te concentrezi pe gustul bun decât pe beneficiile pentru sănătate dacă vrei să slăbești.

Experții au descoperit că îndemnându-i pe oameni să se concentreze pe beneficiile „distractive” pe termen scurt ale obiceiurilor sănătoase i-a ajutat să se țină de ele.

„Recompensele imediate sunt factori mai puternici pentru perseverență decât recompensele întârziate. În mod specific, aducerea recompenselor imediate în alegerea activității - de exemplu, punându-i pe participanți să aleagă cel mai plăcut, mai degrabă decât cel mai util exercițiu sau punga de morcovi mai gustoasă, mai degrabă decât cea mai sănătoasă - crește perseverența”, a declarat Dr. Kitlin Woolley, de la Universitatea Cornell.

Lucrarea sa, publicată în Journal of Consumer Research, a analizat o serie de studii despre recompensele pe termen scurt și pe termen lung.

Alte cercetări au arătat, de asemenea, că utilizarea etichetelor alimentare care promovează mai degrabă gustul alimentelor sănătoase decât beneficiile pentru sănătate crește cantitatea de alimente consumate în cantinele universitare..

2. Planuri pe termen scurt

În mod similar, este mai bine să vă gândiți la problemele pe termen scurt ale gustărilor nesănătoase decât la cele pe termen lung, dacă încercați să le evitați.

De exemplu, dacă în mod normal vă bucurați de băuturi energizante, dar doriți să reduceți consumul, este mai probabil să puteți rezista dacă vă concentrați asupra problemelor imediate, cum ar fi durerile de cap pe care le provoacă, mai degrabă decât asupra efectelor pe termen lung asupra tensiunii arteriale.

Un studiu separat, publicat de asemenea în Journal of Consumer Research, a analizat șapte experimente efectuate pe mai mult de 4.000 de persoane pentru a vedea cum cântăresc oamenii consecințele înainte de a lua decizii.

Într-unul dintre experimente, oamenii au fost rugați să spună dacă ar cumpăra o băutură energizantă după ce li s-au arătat două reclame cu riscurile acesteia.

Doar 46% au ales să ia una după ce li s-a arătat o reclamă cu riscurile pe termen scurt, inclusiv palpitații și anxietate.

Pentru comparație, 62% au optat pentru una după ce li s-a prezentat o parte din riscurile pe termen lung, cum ar fi diabetul și obezitatea.

Dr. Paul Stillman, de la Universitatea de Stat din San Diego, a declarat: „Aceste rezultate identifică o strategie de autoreglementare puternică, dar subutilizată - evidențierea costurilor pe termen scurt ale consumului nesănătos”.

3. Gândește-te la recompense

Respectarea unei diete poate fi, de asemenea, facilitată dacă vă asigurați că planificați recompense pentru a rezista tentațiilor.

Cercetările, publicate în Journal of Consumer Research, au constatat că recompensele mici și regulate sunt mai bune decât cele mari și ocazionale pentru a încuraja angajamentul pe termen lung.

Scriind în The Conversation, Dr. Woolley a sugerat să vă uitați la 20 de minute de televizor cu plăcere vinovată în fiecare zi în care vă antrenați, mai degrabă decât să încheiați săptămâna cu 80 de minute de televizor pentru patru sesiuni.

„Dar există o întorsătură: recompensarea prea devreme poate avea efecte negative. Se pare că recompensele sunt mai eficiente atunci când oamenii trebuie să muncească pentru a le debloca, după care acestea devin regulate. Cu alte cuvinte, depunerea unui efort inițial în timp ce nu este recompensat, urmat de avantaje mici și continue, este cel mai eficient mod de a structura recompensele”, a declarat acesta.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…