Cel puțin 21 de persoane au murit și 69 au fost rănite după ce o școală s-a prăbușit, în Nigeria VIDEO

Cel puțin 21 de persoane au murit și 69 au fost rănite după ce o școală s-a prăbușit, în Nigeria VIDEO

Minimum 21 de persoane, în mare parte elevi, au murit, iar 69 s-au ales cu răni vineri, 13 iulie, în centrul Nigeriei, unde o instituție de învățământ s-a prăbușit în timpul examenelor, au anunțat Crucea Roșie și martori, relatează AFP, conform Agerpres.

Incidentul s-a petrecut la școala Saint Academy din Jos, capitala statului Plateau.

Un purtător de cuvânt al Crucii Roșii, Nuruddeen Hussain Magaji, a afirmat pentru AFP că cei „21 de morți și 69 de răniți”au fost internați în diferite spitale”.

De asemenea, un jurnalist al sursei citate a observat cinci cadavre la morga unei unități medicale și 11 la un alt spital . Persoanele în cauză purtau uniforme școlare.

Școlarii au strigat după ajutor de sub dărâmături . La fața locului au fost trimise excavatoare mecanice pentru a încerca să salveze victimele prinse sub dărâmături. În tot acest timp, părinții încercau să-și găsească copiii, conform unui jurnalist al AFP.

Școala prăbușită parțial în Nigeria

Minimum 15 elevi salvaţi şi răniţi au fost spitalizați. Foto Captură video YouTube

Oamenii s-au strâns în jurul clădirii din beton prăbușite. Autoritățile din Jos au anunțat anterior că „mai mulți elevi” au murit în prăbușirea parțială a școlii.

Agenţia naţională de gestionare a situaţiilor de urgenţă (NEMA) a anunțat că o clădire cu două etaje în care se afla Saint Academy la Busa Buji s-a prăbuşit, „omorând mai mulţi elevi".

Un corespondent al sursei citate a precizat că a văzut 11 cadavre la morga Spitalului Universitar din Bingham şi alţi cinci morţi transportaţi la morga spitalului Notre-Dame des Apôtres din Jos.

Minimum 15 elevi salvaţi şi răniţi au fost spitalizați, au transmis responsabili ai acestei instituţii.

Responsabilii Spitalului Universitar din Bingham nu au dorit să facă comentarii.

Nu se știe, deocamdată, cauza prăbușirii, însă localnicii susțin că a avut loc după trei zile de ploi abundente.

În Nigeria, se întâmplă destul de des ca imobilele să se prăbușească din pricina aplicării laxe a normelor de construcție, a neglijenței și a utilizării de materiale de proastă calitate.

În anul 2021, minimum 45 de persoane au murit după ce o clădire în construcție s-a prăbușit. Incidentul s-a petrecut în cartierul select Ikoyi din Lagos, capitala economică a Nigeriei.

Ulterior, în 2022, 10 oameni au murit după ce o clădire cu trei etaje s-a prăbușit, în cartierul Ebute-Metta din Lagos.

Din 2005, minimum 152 de clădiri s-au prăbuşit în Lagos, conform unui cercetător universitar sud-african care anchetează dezastrele din sectorul construcţiilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii