Cel puțin 17 elevi au murit într-un incendiu izbucnit la o școală din Kenya

Cel puțin 17 elevi au murit într-un incendiu izbucnit la o școală din Kenya

Cel puțin 17 elevi au murit și mai mulți au fost transportați cu arsuri grave la spital în urma unui incendiu devastator izbucnic, joi seara, la o școală din centrul Kenyei.

Incendiu devastator Foto: Arhivă

Incendiu devastator Foto: Arhivă

Incendiul a izbucnit la Academia Hillside Endarasha din comitatul Nyeri, au anunțat autoritățile potrivit BBC. O echipă de anchetatori a fost trimisă la școală.

Cauza incendiului este în curs de investigare, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Resila Onyango, pentru presa locală. Există temeri că numărul morților ar putea crește. Peste 12 copii au fost transportați la spital cu arsuri grave.

William Ruto, președintele Kenyei, a numit incendiul „oribil” și „devastator” și a ordonat o anchetă. Guvernul kenyan a mobilizat toate resursele necesare pentru sprijinirea familiilor afectate.

„Gândurile noastre sunt la familiile copiilor care și-au pierdut viața în tragedia incendiului de la Academia Hillside Endarasha din județul Nyeri. Aceasta este o veste devastatoare. Ne rugăm pentru însănătoșirea rapidă a supraviețuitorilor. Solicit autoritățile să investigheze în detaliu acest incident oribil. Cei responsabili vor fi trași la răspundere”, a scris Ruto pe platforma X.

Crucea Roșie din Kenya a declarat că oferă servicii de sprijin psihosocial elevilor, profesorilor și familiilor afectate și a înființat un birou la școală. Incendiile din școli sunt relativ frecvente în internatele kenyene.

În 2017, 10 elevi au murit într-un incendiu provocat la liceul Moi Girls din capitala Nairobi. Cel puțin 67 de elevi au murit în comitatul Machakos, la sud-est de Nairobi, în cel mai mortal incendiu provocat într-o școală kenyană, care a avut loc în urmă cu peste 20 de ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Pune ceva pe tine! Poți să ieși așa pe stradă?” / Doar a coborât din avion la Veneția și a devenit virală

2 Atac cibernetic fără precedent în România. Hackerii au spart site-urile unor instituții publice apoi le-au scos la vânzare

3 O bătrână din România a folosit o bucată de chihlimbar evaluată la un milion de euro ca opritor de ușă, timp de zeci de ani

4 „Americanii ar putea distruge toate locurile de lansare nucleară ale Rusiei și Chinei și asta nu e bine”

5 Un cunoscut interlop din Bihor a fost arestat după ce a încălcat de aproape 1.700 de ori ordinul de protecție emis la solicitarea soției