Cel mai sănătos mod de a face detoxifiere după Paște. Alimentele esențiale pe care le recomandă nutriționiștii

Cel mai sănătos mod de a face detoxifiere după Paște. Alimentele esențiale pe care le recomandă nutriționiștii

Sărbătorile pascale sunt o perioadă de răsfăț pentru mulți. Dacă v-ați bucurat de prea multe bunătăți în acest an, este posibil să aveți nevoie de o detoxifiere, susțin nutriționiștii.

Legume tocate bune pentru detoxifiere FOTO: Pixibay

Legume tocate bune pentru detoxifiere FOTO: Pixibay

Corpul nostru se detoxifică zilnic în mod natural, iar cheia pentru a ajuta organismul să se detoxifice este să îi oferim o gamă largă de alimente care conțin compuși care sprijină procesele de detoxifiere, potrivit homebeautiful.com.au .

Iată câteva alimente și ingrediente cheie pe care trebuie să le oferi corpului pentru a sprijini o detoxifiere sănătoasă, potrivit nutriționiștilor:

-Apă este necesară pentru a susține sistemul digestiv și pentru stabilizarea apetitului. Beți apă în mod regulat pe parcursul zilei și adăugă niște castraveți proaspeți, mentă și căpșuni pentru a o face mai gustoasă.

-Este recomandat să luați o pauză de la alcool. Înlocuiți-l cu alternative sănătoase, cum ar fi kombucha sau apă minerală cu fructe și ierburi proaspete.

-Includeți o sursă de fibre la fiecare masă: intestinele sănătoase sunt esențiale pentru eliminarea deșeurilor

-Încercați ovăzul la micul dejun, cartoful dulce la prânz, orezul la cină.

-Gustați fructe proaspete, semințe de cânepă și legume cu sos de humus

-Puneți năut, linte, fasole în salate sau în legumele la abu

-Completați dieta cu alimente bogate în compuși naturali care susțin sănătatea ficatului, inclusiv verdețuri amare (păpădie, radicchio, creson, rachetă), legume brassica (broccoli, varză, varză de Bruxelles), sfeclă roșie și turmeric.

-Sfecla roșie poate fi transformată în suc, prăjită și aruncată în salate sau transformată în sos

-Încercați să prăjiți alunele Brassica preferate ca o garnitură sănătoasă

-Transformați verdețurile amare în baza salatelor sau amestecați-le cu un stir-fry chiar la sfârșit pentru a se ofili

-Folosiți turmeric în smoothie-uri, sosuri pentru salate, dip-uri și sosuri

-Consumați o sursă de proteine slabe la fiecare masă: ficatul funcționează pe bază de aminoacizi, trebuie să consumăm proteine în mod regulat pentru a alimenta ficatul să își facă treaba

-Sursele comune de proteine includ carnea, ouăle, lactatele, nucile/ semințele și leguminoasele.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Un antreprenor apropiat de un general SRI a început un serial despre Nicușor Dan

2 O informație din Rusia care dă fiori...

3 Asta nu e Mafie curată? Zeci de grefieri din Mureș au câștigat în instanță, definitiv, majorarea salariilor cu 25% retroactiv de la 1 ianuarie 2018! / T…

4 ALERTĂ Polymarket îl dă pe George Simion pe doi, cap la cap cu Nicușor Dan!

5 De citit / Ioana Ene Dogioiu atrage atenția asupra unei manipulări de campanie