Cel mai modern avion de luptă al rușilor, distrus de ucraineni

Cel mai modern avion de luptă al rușilor, distrus de ucraineni

Ucraina a lovit pentru prima dată un avion de vânătoare Su-57, cel mai modern al forțelor aeriene ruse , a anunțat , duminică, 9 iunie, agenția de informații militare a Ucrainei (GUR).

Avion Su-57 Rusia FOTO Shutterstock

Serviciul de spionaj al armatei ucrainene că a lovit un avion de luptă Su-57, cel mai modern al forțelor aeriene ale Moscovei. Aparatul ar fi fost lovit pe pista unui aerodrom militar din Rusia, la aproape 600 de kilometri de linia frontului. Su-57 este un avion multirol de generația a cincea și doar câteva exemplare au fost fabricate până acum.

Sâmbătă, 8 iunie, un avion de vânătoare multirol rusesc Su-57 a fost lovit, pentru prima dată în istorie, pe aerodromul Ahtubinsk din regiunea Astrahan din Federația Rusă, a anunțat pe site-ul său Serviciul de Informații al armatei ucrainene (GUR).

Aeronava ar fi fost avariată în urma unui atac asupra aerodromului Akhtubinsk din regiunea Astrakhan, în sudul Rusiei, la 589 de kilometri de linia frontului.

Imaginile din satelit arată că pe 7 iunie, Su-57 era încă intact, dar pe 8 iunie, în apropierea lui au apărut craterele provocate de explozie și petele de foc caracteristice provocate de pagubele provocate de incendiu.

În acea zi, Rusia a raportat un atac cu drone asupra mai multor regiuni, inclusiv Astrahan.

Aparatul este cel mai modern avion de vânătoare din Rusia, cu doar câteva unități în serviciu în cadrul forțelor aeriene ruse. Acesta poate transporta rachete de croazieră Kh-59 și Kh-69 care atacă în mod regulat Ucraina, inclusiv ținte civile.

Luna trecută, Ucraina a reușit să doboare șase avioane de luptă rusești în regiunile de pe linia frontului. Cu toate acestea, acestea erau în mare parte avioane Su-25 folosite pentru a sprijin trupele terestre.

La 17 mai, Ucraina a lovit aerodromul Balbek din Crimeea ocupată. Atacul a avariat trei avioane staționate acolo: un Su-27 și două MiG-31.

Pe 8 iunie, drone ucrainene au atacat un aerodrom militar din Mozdok, Osetia de Nord.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii