Cel mai mediatizat om din Marea Britanie

Cel mai mediatizat om din Marea Britanie

Mick Lynch este cel mai mediatizat om din Regatul Unit, un fenomen al rețelelor de socializare a cărui abilitate de a spune adevăruri simple despre egalitate și justiție socială a captat imaginația a milioane de oameni care se luptă cu criza costului vieții din această țară, care ar putea face ca mulți să fie nevoiți să aleagă între a se încălzi sau a mânca în această iarnă, potrivit Al Jazeera .

Liderul de sindicat Mick LynchFoto: captura tv

Cu toate acestea, liderul de sindicat care se află în spatele grevelor feroviare în curs din Marea Britanie, parte a unui val de acțiuni sindicale care mătură națiunea, își sporește cu ușurință influența pe rețelele de socializare.

Până de curând, el nici măcar nu auzise de TikTok, unde intervievatorii de televiziune care încercau să îl denigreze ca pe o relicvă marxistă de linie dură au atras aproape 20 de milioane de vizualizări.

"Aș putea vinde mai multe discuri decât Beyonce din asta", a declarat bărbosul în vârstă de 60 de ani, care a preluat anul trecut conducerea Sindicatului feroviar, maritim și al transporturilor (RMT).

În acest moment, el pare să câștige bătălia pentru inimi și minți. Dar, pe măsură ce lupta sa cu șefii feroviari și cu guvernul se intensifică - sunt planificate mai multe greve pe 18, 19 și 20 august -, el este departe de a fi mulțumit.

Mick Lynch: „Trebuie să ajung la o înțelegere”

„Oamenii au fost programați de mass-media să ne urască, dar mă bucur să spun că nu ne urăsc. Au venit la greve și au oferit prăjituri și cafea, au făcut donații. Totul merge bine", a declarat el pentru Al Jazeera. "Dar sunt conștient că trebuie să ajung la o înțelegere".

Lynch încearcă să negocieze salarii și condiții mai bune pentru zeci de mii de membri RMT: semnalizatori, lucrători de întreținere, colectori de bilete și femei de serviciu.

Mulți dintre acești angajați, care lucrează adesea în afara orelor de program într-un mediu de mare presiune, nu au avut nicio creștere salarială în ultimii trei ani. Dacă se adaugă inflația la ecuație, se poate spune că au suferit o reducere de salariu.

Spectrul inflației galopante, care se preconizează că va depăși 13% anul viitor, planează asupra negocierilor. Criticii spun că majorările salariale vor crea o spirală inflaționistă.

Este o afirmație pe care Lynch s-a grăbit să o respingă în interviurile acordate presei, citând milioanele câștigate în mod colectiv de o mână de șefi din sectorul feroviar, care sunt mult prea dispuși să se zgârcească la salariile angajaților.

Lynch negociază cu ceea ce unii numesc operatori feroviari marionete, subvenționați și ținuți în mână de către guvern într-un sistem complex de francize.


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”