Cel mai mare aeroport din Suedia, închis din cauza unor drone necunoscute

Cel mai mare aeroport din Suedia, închis din cauza unor drone necunoscute

Cel mai mare aeroport al Suediei de lângă Stockholm a oprit decolarea și aterizarea aeronavelor timp de câteva ore din cauza unor drone necunoscute, informează postul TV SVT.

Aeroport Arlanda/ FOTO: wedavia.com

Aeroport Arlanda/ FOTO: wedavia.com

Administrația Aviației Civile a anunțat că, la începutul zilei, în zona aeroportului Arlanda au fost reperate drone necunoscute - cel puțin patru dispozitive de dimensiuni diferite, dar de tip necunoscut.

La ora 2 dimineața, oficialii Administrațeii Civile au decis să suspende funcționarea aeroportului, cinci curse au fost trimise să aterizeze pe cele mai apropiate aeroporturi - în apropierea orașelor Nyköping și Göteborg.

La ora 03:30, operațiunile aeroportului au fost reluate. Polițiștii au demarat o anchetă în legătură cu obstrucționarea funcționării aeroportului.

"Bănuim că a fost un act intenționat, dar nu pot spune în ce scop. Din motive de confidențialitate a anchetei, nu dorim să intrăm în detalii", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Daniel Vikdal.

Forțele armate suedeze au confirmat că sunt la curent cu incidentul și cooperează cu administrația aeroportului.

Serviciile secrete suedeze au avertizat asupra amenințării tot mai mari care vine din partea sabotajului rusesc pe teritoriul țării, iar companiile din industria de apărare au înregistrat deja o serie de cazuri suspecte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cât este de adevărat mitul refolosirii mâncării la „all inclusive”. Dezvăluirile a doi bucătari cunoscuți pe litoral

2 Cum a murit Avram Iancu, eroul tragic al moților. „Nu avea asupra lui, decât o năframă zdrențuită, fluierul și jalba”

3 Chinezii au dat chix cu primul drum construit în România: Cum arată acum șoseaua cu o bandă pe sens ce trebuia să fie gata de acum un an și jumătate

4 Începe criza? / Companiile străine își retrag banii din China, iar tensiunile din Asia sunt aproape la apogeu

5 „Ce aproape e, miroase a praf de pușcă. Aoleu, ce e aici” / Mărturia unei localnice care a filmat atacul rușilor la granița României