Cel mai ciudat penalty din istorie, acordat în prima ligă din Brazilia. Nu a fost nici fault, nici henț VIDEO

Cel mai ciudat penalty din istorie, acordat în prima ligă din Brazilia. Nu a fost nici fault, nici henț VIDEO

Partida dintre Flamengo și Criciuma din etapa a 18-a a primei ligi din Brazilia a fost marcată de un moment incredibil. Gazdele s-au impus cu 2-1, golul victoriei fiind înscris în minutul 89 dintr-un penalty extrem de controversat.

Oaspeții au condus cu 1-0 la pauză, dar Pedro a egalat pentru Flamengo în minutul 76, la 12 minute după ce ratase o lovitură de la 11 metri. Formația antrenată de Tite, fostul selecționer al Braziliei, a atacat în valuri pe final încercând să ia toate punctele. Până la urmă a reușit, dar modul cum a făcut-o face înconjurul presei internaționale, scrie Eurosport.

A lovit mingea de joc cu altă minge, aruncată din tribune

În timpul unui atac al lui Flamengo, din peluză a fost aruncată în teren o altă minge în teren. Un fundaș al lui Criciuma a șutat în aceasta, deviind traiectoria balonului ”oficial”. Gestul acestuia a fost sancționat imediat de arbitru cu lovitură de la 11 metri. Faza a generat un val de reacții în presa din Brazilia și nu numai.

Faza în urma căreia Flamengo a obținut lovitura de la 11 metri. Captură X

Faza în urma căreia Flamengo a obținut lovitura de la 11 metri. Captură X

Opiniile sunt împărțite, mulți experți considerând că centralul a luat decizia corectă, deoarece regulamentul spune că o lovitură liberă directă trebuie acordată atunci când un jucător "aruncă un obiect în direcția mingii, a unui adversar sau a unui membru al echipei de arbitri". În cazul de aseară, "obiectul" a fost mingea a 2-a, cea aruncată din tribune. Alții consideră că arbitrul a greșit flagrant, pentru că nu a oprit jocul în momentul în care erau două mingi pe teren, cum, de asemenea, prevede regulamentul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii