Cel mai aşteptat meci al etapei, încheiat la egalitate: Universitatea Craiova - Rapid Bucureşti 1-1

Cel mai aşteptat meci al etapei, încheiat la egalitate: Universitatea Craiova - Rapid Bucureşti 1-1

Partida disputată sâmbătă de Universitatea Craiova împotriva Rapid Bucureşti în cadrul celei de-a opta etape a Superligii de fotbal s-a încheiat la egalitate, 1-1, după ce gazdele au egalat printr-un penalty.

Meciul Universitatea Craiova - Rapid s-a terminat la egalitate. Sursă foto: captură video

Meciul Universitatea Craiova - Rapid s-a terminat la egalitate. Sursă foto: captură video

Deşi Universitatea Craiova a controlat jocul în prima repriză, cei care au deschis tabela de marcaj au fost rapidiştii, în minutul 17, prin Christopher Braun, care a înscris la capătul unui contraatac purtat de Claudiu Petrila. În minutul 33, Universitatea a beneficiat de un penalty ca urmare a unui fault comis de Cristian Săpunaru asupra lui Elvir Koljic şi a egalat.

Craiovenii au dominat meciul de la un capăt la altul, dar nu au reuşit să marcheze golul victoriei.

Mitriţă a rămas singur cu portarul (16), dar în locul unui şut a trimis o pasă slabă pentru Ştefan Baiaram, iar Alexandru Paşcanu a salvat un gol iminent. Gazdele au mai avut două şansă notabile prin Koljic (22, 35), dar bosniacul a fost uşor imprecis.

Rapid şi-a creat o singură ocazie, din lovitură liberă, prin Petrila (44), care a trimis în bara transversală, scrie Agerpres .

Oaspeţii au primit un penalty în finalul primei reprize (45+1), după un duel între Koljic la Paşcanu, dar Istavan Kovacs a revenit asupra deciziei în urma vizionării imaginilor video.

În repriza secundă, costaricanul Carlos Mora (66) a şutat pe lângă poartă de la 15 metri, Andrei Ivan (68) a trimis cu capul peste poartă de la 6 metri, Ştefan Bană (73) a şutat pe lângă ţintă din afara careului, Mitriţă (76) a trimis pe lângă din poziţie singurul cu portarul, la capătul unui contraatac, iar un minut mai târziu (77) a tras de la 20 de metri, dar Benjmin Siegrist a reţinut. În min. 90, Ivan a preluat în faţa portarului, dar Paşcanu a blocat şutul său la colţul scurt.

Anunţat ca titular, mijlocaşului estonian Mattias Kait i s-a făcut rău la încălzire şi a primit îngrijiri medicale în ambulanţă, el fiind înlocuit în primul unsprezece de Florent Hasani.

În min. 81, jocul a fost întrerupt din cauza problemelor medicale pe care le-a avut un suporter. Paramedicii de pe ambulanţă au intervenit şi i-au acordat primul ajutor, iar spectatorul a coborât pe picioarele sale la ambulanţă, care l-a transportat la spital.

Universitatea vine după primul său eşec din acest campionat, 1-2 cu Dinamo, în timp ce adversara sa de sâmbătă, Rapid, e neînvinsă de cinci etape, însă are o victorie şi patru egaluri. În clasament, Universitatea Craiova se află pe locul 3, cu 14 puncte, iar Rapid ocupă locul 7, cu opt puncte.

Au marcat: Alexandru Mitriţă (33 - penalty), respectiv Christopher Braun (17).

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); arbitri asistenţi: Mihai Marius Marica (Bistriţa), George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel); al patrulea oficial: Cătălin Buşi (Râmnicu Vâlcea)

Arbitru video: Cătălin Popa (Piteşti); arbitru asistent video: Marius Omuţ (Satu Mare)

Observatori: Octavian Şovre (Satu Mare) - CCA, Ioan Mironaş (Piatra Neamţ) – LPF.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce e pe litoral / Mașini răsturnate, plaje devastate și sute de pompieri mobilizați

2 Schimbare radicală, după doi ani și jumătate / Ce face acum ucraineanca ajutată cu 200 de lei într-o benzinărie din România

3 De la București la Brașov, pe autostradă. Când ar putea fi gata drumul de mare viteză

4 „Profită că nu înțelegem alfabetul lor” / Pățania unor români care și-au petrecut vacanța în Grecia

5 O expertă româncă din SUA propune o soluție care i-ar opri pe ruși să mai atace Ucraina. „Mă tem că mulți vor să-i pună pe masă viitorul”