Cei mai detestaţi răufăcători din filme şi seriale
Acest episod din „Urzeala tronurilor“, denumit „The Lion and the Rose/Leul şi trandafirul“, aduce aminte de alte personaje detestate atât de pe micul, cât şi de pe marele ecran. Unele care dispar, altele, din contră, care reuşesc să acapareze atenţia. Patrick Bateman, Newman, Anthony Falconetti, John Ross „J.R.“ Ewing sau Norman Stansfield sunt doar o serie de personaje detestate de public, dar care au în spate actori remarcabili.
Tom Hiddleston - Loki („The Avenges“)
Chiar dacă a încercat să înrobească întraga rasă umană şi în timpul acestui proces aproape că a distrus jumătate din New York, Loki, personajul negativ din echipa Marvel, interpretat de Tom Hiddleston, îşi are motivaţia înrădăcinată într-un impuls trist, uman. Din moment ce în pelicula „Thor: The Dark World“, Loki poate să fie văzut făcând echipă cu fratele lui, Thor, împotriva unui duşman comun, este posibil ca acest personaj negativ să beneficieze de o reabilitare.
Christian Bale - Patrick Bateman („American Psycho“)
Un broker de pe Wall Street care pe cât este de furios pe atât este de interesant. Bateman este un amestec monstruos de ură, nepăsare şi eleganţă obsesivă care afişează şi o imagine de violator şi criminal în serie. Christian Bale se joacă cu acest rol, intens de fermecător la suprafaţă, dar un rău natural în profunzime. Psihozele frecvente ale lui Bateman sunt atât de pline de amuzament că poţi să nu mai dai atenţie crimelor sale oribile.
Wayne Knight - Newman („Seinfeld“)
Deşi era descris de multe ori în episoade ca fiind „un rău pur“, trebuie să cădem de acord cu afirmaţia lui Jerry Seinfeld despre Newman: este un fel de Lex Luthor pentru imaginea de Superman a lui Seinfeld. Newman consideră că faima lui Jerry este nemeritată, referindu-se la fanii săi ca la „o gloată sărată într-un club de noapte“. „TV Guide“ l-a inclus pe Newman în top 60 răufăcători din toate timpurile, în 2013.
Lena Headey - Cersei Lannister („Urzeala tronurilor“)
„Atunci când joci în «Urzeala Tronurilor», fie câştigi, fie mori“, aceasta este mantra sub care Cersei Lannister se protejează. Este adepta orchestrării unui număr considerabil de fapte duşmănoase fără a se teme să-şi murdărească propriile mâini. De altfel, cel mai mişelesc moment al său a fost aranjarea morţii soţului ei, regele Robert, în aşa măsură încât clanul Lannisterilor să preia controlul deplin asupra Westeros. Mai multe, necesitate ascunderii relaţiei incestuoase cu fratele ei Jaime duce la orchestrarea morţii pentru John Arran şi Lord Stark. Totodată, ea ordonă uciderea copiilor bastarzi după moarte regelui Robert. Şi acestea sunt doar o parte din acţiunile ei.
William Smith - Anthony Falconetti („Om bogat, Om sărac“)
Bazat pe romanul din 1970 a lui Irwin Shaw, serialul „Om bogat, Om sărac“ avea o acţiune ce se desfăşura între 1945 şi 1960, urmărind momentele fraţilor germani imigranţi Jordache. Rudy (Peter Strauss) era omul bogat, un antreprenor ambiţios şi educat care a trecut dincolo de trecutul său pentru a construi un imperiu corporativ, în timp ce Tom (Nick Nolte) era un rebel care şi-a îndreptat atenţia spre box pentru a câştiga bani. Pe lângă cei doi apărea şi Anthony Falconetti (William Smith) cu diverse probleme.
Cruella De Vil - „101 Dalmaţieni“
Cruella De Vil este probabil coşmarul oricărui copil şi adult iubitor de animale şi în special de căţei. Cu toţii am urmărit cu sufletul la gură aventura micuţilor dalamţieni, atât în desenul animat, cât şi în filmul care a rulat în cinematografe. Actriţa Betty Lou a dat voce personajului din desenul Disney din 1961, iar Glenn Close s-a încumetat să o aducă la viaţă în lungmetrajul din 1996.
Larry Hagman - John Ross „J.R.“ Ewing („Dallas“)
Personajul a fost interpretat de Larry King de la premiera serialului în 1978 până la moartea acestuia din 2012. Una dintre figurile cele mai reprezentative ale seriei, J.R. a fost în centrul atenţiei multora dintre poveştile derulate în „Dallas“. El era descris ca fiind baron al petrolului egocentric şi amoral, cu tendinţe psihotice, care căuta în mod constant subterfugii pentru a-şi jefui duşmanii de avere. Momentul dramatic în care personajul interpretat de Larry Hagman a fost împuşcat în biroul său a dat naştere frazei legendare „cine l-a împuşcat pe J.R.?“, cu care serialul a fost promovat. J.R. fusese împuşcat în episodul din 21 martie 1980, de către Kritsin Shepard (interpretată de Mary Crosby), sora personajului Sue Ellen.
Malcom McDowell - Alex DeLarge („A Clockwork Orange“)
Eticheta de antierou aplicată frecvent lui Alex DeLarge, personaj interpretat de Malcom McDowell, pare puţin cam exagerată pentru un sociopat ale cărui interese erau doar violul, „ultraviolenţa“ şi muzica lui Beethoven. Mulţi dintre criticii filmului lui Stanley Kybrick au ţinut cont de acest aspect, evidenţiind faptul că suferinţa lui Alex este exploatată în timp ce victimele sale sunt dezumanizate. Dar tocmai rolul lui McDowell face parte din efectul fascinant al filmului „A Clockwork Orange“.
Tom Felton - Draco Malfoy (seria „Harry Potter“)
Poate că aici disputa ar fi trebuit să fie între Severus Snape şi Draco Malfoy, dar Snape se dovedeşte a fi un timp pur şi bun pentru a se califica. Pe de altă parte, Draco este un măr destul de frumos pe din afară şi putred pe interior, un elitist, care se dovedeşte a fi un laş. Mai mult, el îşi urăşte propriul fiu pe care îl numeşte Scorpius. Şi cu toate acestea rămâne atrăgător, în aşa măsură încât J.K. Rowling refuză să îl omoare în cărţile sale.
Joaquin Pheonix - Împăratul Commodus („Gladiatorul“)
Este destul de ciudat atunci când un personaj negativ sfârşeşte, la finalul filmului, fiind mult mai interesant şi atrăgător decât eroul peliculei, air acest lucru este evident în „Gladiatorul“ lui Ridley Scott. Chiar dacă Russel Crowe face un rol mare, este greu să nu fii captivat de farmecul lui Joaquin Pheonix în rolul lui Commodus.
Christoph Waltz - Colonelul Hans Landa („Inglorious Basterds“)
Este destul de greu să asociezi cuvântul „dragoste“ cu un personaj poreclit „Vânătorul de evrei“, însă colonelul Hans Landa, un tip carismatic şi crud, este o apariţie memorabilă în drama despre Al Doilea Război Mondial, regizată de Quentin Tarantino, din mai multe puncte de vedere. El nu este un personaj tipic negativ, iar crezul său nu este unul fix. Atunci când vede beneficii se întoarce împotriva trupelor SS pentru a-i ajuta pe americani în complotul lor de asasinare, ceea ce face ca viitoarele sale mişcări sunt greu de anticipat. Dar bucuria reală pe care o conferă acest personaj este pur şi simplu modul lui de a vorbi.
Gary Oldman - („Leon: The Professional“)
Chiar dacă acum Gary Oldman a devenit cunoscut pentru personaje foarte complexe, într-un timp acesta avea propria lui ligă unde juca, mai ales atunci când l-a portretizat pe psihopatul dependent de pastile Norman Stansfield. Acesta s-a evidenţiat în opoziţie cu personajul lui Jean Reno, un tip uşor reţinut.
Sursa: adevarul.ro