Ceartă și răzgândeală în familia Daea

Ceartă și răzgândeală în familia Daea

Camelia Luchian, soţia fostului ministru al Agriculturii Petre Daea, are de plătit cheltuieli de judecată în valoare de 1150 lei, după ce a cerut în instanţă ordin de protecţie împotriva soţului şi a renunţat după trei zile de la introducerea acţiunii. Femeia a introdus procesul pe 20 decembrie şi a renunţat la judecată pe 23 decembrie, relatează News.ro.

Camelia Luchian, în vârstă de 56 de ani, director în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Bucureşti, a cerut, în data 20 de decembrie, la Judecătoria Sectorului 1 al Capitalei, emiterea unui ordin de protecţie împotriva soţului său, fostul ministru al Agriculturii Petre Daea.

Procesul a fost înscris pe rolul Secţiei a II-a civilă, iar la primul termen de judecată, pe 23 decembrie, Luchian a renunţat la judecată. „Ia act de renunţarea reclamantei Luchian Camelia la judecata cererii de emitere a ordinului de protecţie (…) Obligă reclamanta să achite statului suma de 1150 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare, recurs care se depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti-Secţia a II-a civilă”, este soluţia pronunţată la 23 decembrie 2024 de Judecătoria Sectorului 1.

Din hotărârea instanţei reiese că cele două părţi implicate în proces au fost reprezentate de avocaţi din oficiu, fiecare dintre aceştia urmând a primi, conform deciziei completului de judecată, un onorariu de câte 575 lei.

Ce este ordinul de protecţie

Ordinul de protecţie este un document care protejează victimele de violenţa fizică sau psihică, interzicând agresorilor să se apropie de acestea ori să ia legătura cu ele.

Ordinul de protecţie poate institui măsuri precum evacuarea temporară a agresorului din locuinţa comună, reintegrarea victimei şi, după caz, a membrilor familiei acesteia în locuinţa comună, obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia ori faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate, interdicţia pentru agresor de a se deplasa în anumite localităţi sau zone determinate pe care persoana protejată le frecventează ori le vizitează periodic, obligarea agresorului de a purta permanent un dispozitiv electronic de supraveghere, interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu victima sau obligarea agresorului de a preda poliţiei armele, componentele esenţiale şi muniţiile deţinute, documentele în care acestea sunt înscrise, precum şi autorizaţia/autorizaţiile de procurare a armelor emisă/emise pe numele acestuia.


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 VIDEO Ucraina a lovit aerodromul rusesc Millerovo, ,,casa'' regimentului de aviație de luptă cu avioane Su-35 al Rusiei

5 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia