Ceaiuri care curăță ficatul de toxine: atacă bacteriile nocive și sunt un excelent diuretic
Ficatul este responsabil cu eliminarea toxinelor din organismul nostru, fapt ce îl face printre cele mai importante organe. De aceea, este indicat să îl protejăm. Există anumite ceaiuri care ajută ficatul să funcționeze mai bine.
Există câteva ceaiuri care ajută ficatul să elimine toxinele FOTO Shutterstock
Ceaiul verde
Ceaiul verde este unul dintre cele mai indicate datorită faptului că are un conținut foarte mare de antioxidanți. De asemenea, este și un tonic excelent, util atunci când te simți lipsit de energie, scriee doc.ro
Ceaiul de ghimbir
Ceaiul de ghimbir este bogat în antioxidanți, are efecte benefice asupra tractului digestiv, poate neutraliza bacteriile nocive și susține sistemul imunitar. Poate fi combinat cu zeamă de lămâie sau cu ceai de păpădie, ambele sporindu-i efectele curative.
Ceaiul de anghinare
Ceaiul de anghinare este recomandat persoanelor care au o sensibilitate sau afectiune hepatică și în cazul cărora accentul trebuie să se pună în special pe ficat. Anghinarea susține refacerea ficatului, îl ajută să elimine toxinele și susține activitatea vezicii biliare. Anghinarea intensifică arderile și are proprietăţi diuretice. Are, de asemenea, efect de reglare a poftei de mâncare. În acelaşi timp, infuzia din frunzele plantei stimulează procesele digestive şi metabolismul, împiedicând depunerea grăsimilor.
Ceaiul de mușețel
Ceaiul de mușețel (eventual combinat cu cel de mentă) este indicat pentru simptomele gastrice și hepatice neplăcute. Mușețelul și menta împreună calmează arsurile și disconfortul gastric si intestinal, reduc senzația de foame și pe cea de greață. Menta reglează tranzitul intestinal și are calitatea de a tăia pofta de dulce, cea apărută pe fond de stres sau oboseală. Sunt recomandate două - trei căni pe zi. În cazul persoanelor supraponderale, ceaiul de mentă reduce considerabil pofta de mâncare, favorizând slăbirea.
Ceaiul de fenicul
Pentru a elimina toxinele din corp, și feniculul este o alegere recomandată de specialiști. Acesta poate funcționa ca un agent care curăță sângele și ca un bun diuretic, care menține rinichii sănătoși și ficatul în bună stare. Semințele acestei plante au multe beneficii pentru sănătate datorită concentrațiilor mari de fitonutrienți, vitamine, minerale și compuși volatili. În plus, ceaiul din semințe de fenicul ajută și la îmbunătățirea digestiei.
Înainte de a încerca oricare dintre aceste ceaiuri, mai ales dacă ai anumite probleme de sănătate, cere sfatul unui medic.
Sursa: adevarul.ro