Cea mai simplă rețetă de post. Chef Scărlătescu te învață cum să faci paste senzaționale cu 5 ingrediente

Cea mai simplă rețetă de post. Chef Scărlătescu te învață cum să faci paste senzaționale cu 5 ingrediente

O rețetă simplă, dar foarte gustoasă, creată de chef Cătălin Scărlătescu ne scoate din încurcătură atunci când nu mai știm ce să gătim de post . Preparatul, pe cât de sănătos, pe atât de sățios este. Și se gătește cât ai clipi.

Paste cu busuioc și rucola FOTO gourmandelle.com

Paste cu busuioc și rucola FOTO gourmandelle.com

Pentru această rețetă aveți nevoie de 1 kilogram de paste (chef Scărlătescu sugerează să folosiți paste scurte!), busuioc proaspăt, rucola, ulei de măsline, muguri de pin și, opțional, sare și piper, scrie click.ro

Referitor la modul de preparare, chef Scărlătescu spune că trebuie respectați întocmai pașii gătirii. Nu este foarte complicat.

Citește articolul complet pe click.ro

Alimentația în post trebuie aleasă cu grijă, mai ales că organismul are nevoie să se regenereze după consumul preparatelor de origine animală. Sunt câteva greșeli pe care nu trebuie să le facem atunci când alegem produse de post din magazin.

Ce greșeli să nu facem în post

Mihaela Bilic , nutriționist face câteva recomandări despre ce ar trebui să punem pe masă în perioada postului. Alimentele trebuie alese cu grijă, pentru a beneficia de toate proprietățile hrănitoare. Medicul avertizează că trebuie evitate produsele semipreparate din magazine, alegând în schimb preparate simple, făcute în casă.

"Fiți atenți la cantitate! Principiul de bază este să mănânci puțin, cât să supraviețuiești. Obiectivul postului este să experimentezi senzația de foame, nu să te îndopi cu produse vegetale. Evitați consumul de produse semipreparate, ambalate și ultraprocesate! Ca să aveți beneficii pentru sănătate, preparați mâncăruri simple, pe bază de cereale, legume și leguminoase. Evitați prăjelile , produsele de patiserie, tot ce este bogat în soia și grăsimi vegetale. Gătiți ciorbe, tocănițe, ghiveci de legume și multe salate", explică medicul.

Evitați excesele!

De asemenea, și în perioada postului este important să nu facem excese, mai ales de dulciuri. Mihaela Bilic atrage atenția că acestea duc rapid la îngrășat din cauza amestecului de făină, zahăr și grăsimi vegetale pe care le conțin.

"Atenție la excesul de dulciuri! Postul religios nu interzice zahărul, deși acesta obosește ficatul și crește colesterolul din sânge. Dulciurile de post sunt un amestec de făină, grăsime vegetală și zahăr care duce rapid la îngrășat. Nici excesul de sare și ulei din alimentele procesate nu este benefic, solicită digestia și metabolismul. În post trebuie limitat consumul de grăsime, zilele cu dezlegare la ulei și vin sunt la fel de rare ca și zilele cu dezlegare la pește", arată medicul.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”