Cea mai mare greşeală pe care o fac cei care încearcă să slăbească
Toată lumea are mii de sfaturi pentru pierderea în greutate, însă multe dintre ele sunt contradictorii și este foarte uşor să greşeşti atunci când vrei să slăbeşti. Într-o zi ar trebui să bei suc de țelină, în timp ce în alte zile trebuie să treci la keto sau să bei doar smoothie-uri pentru toate cele trei mese...
Cântărirea zilnică poate duce la tulburări alimentare, FOTO arhivă
De cele mai multe ori, sfaturile sunt date de persoane fără nicio acreditare reală în domeniul sănătății. În afară de aceasta, atunci când încerci să pierzi în greutate pe cont propriu, este ușor să faci greșeli pe parcurs.
Cea mai mare greşeală şi cea mai des întâlnită este că oamenii care vor să slăbească îşi verifică în mod constant greutatea după ce fac chiar și cele mai mici schimbări, potrivit Study Finds .
Cântărirea zilnică nu vă oferă atât de multe informații despre pierderea sau luarea în greutate și despre sănătate pe cât ați putea crede. Dimpotrivă, ea nu este deloc... de încredere.
Apa, grăsimea, mușchii, organele și oasele, toate acestea intră în ecuație. Cântarul obișnuit nu va fi capabil să vă spună diferențele dintre mușchi, apă și pierderea reală de grăsime. De asemenea, greutatea unei persoane se schimbă în fiecare zi. Dacă te urci pe cântar și observi că ai cu trei kilograme mai mult decât aveai cu o zi înainte, asta nu înseamnă că te-ai îngrășat cu adevărat cu trei kilograme peste noapte.
Răbdarea este absolut necesară, dacă doriţi să slăbiţi
A contabiliza zi de zi aceste fluctuații poate duce la anxietate și îngrijorare inutile. Aceste sentimente de anxietate s-ar putea transforma rapid în comportamente obsesive care duc la tulburări de alimentație, ceea ce poate face procesul de pierdere în greutate și mai complicat, deoarece nu mai lucrezi cu o mentalitate sănătoasă.
Răbdarea este una dintre cele mai dificile pastile de înghițit atunci când vine vorba de pierderea în greutate, dar este o necesitate. În realitate, vă puteți aștepta în mod realist să pierdeți doar aproximativ un kilogram sau două de grăsime în fiecare săptămână. Așteptarea de a urca pe cântar în fiecare zi pentru a vedea numere foarte diferite este nerealistă. Dacă pierdeți în greutate într-un ritm mai rapid, sunt șanse ca pierderea de mușchi să se întâmple în paralel, ceea ce nu este ideal.
Cât de des ar trebui să vă cântăriți?
Dacă doriți cu adevărat să urmăriți un număr pe cântar, este mult mai eficient să o faceți mai rar. Încercați să verificaţi fluctuațiile de greutate la fiecare două săptămâni și evaluați ce ați făcut în acea perioadă, pentru a vă îmbunătăți demersul. Dacă observați că sunteți pe drumul cel bun, atunci știți că trebuie să continuați. Dacă nu, atunci ar putea fi timpul să vă revizuiţi planul şi dieta și să faceți unele ajustări, după cum este necesar.
Pentru o măsurare aprofundată, compoziția corporală ar putea fi o altă alegere potrivită. Un cântar vă va spune cât de mult cântăriţi, dar analiza compoziției corporale vă arată de unde provine greutatea. Aceasta poate arăta procentul de grăsime corporală, masa musculară, osul, țesutul și apa. Mulți profesioniști din domeniul sănătății folosesc acest lucru ca un instrument eficient pentru a-și îmbunătăți îngrijirea. Totuși, nu este ceva ce trebuie să faceți în fiecare zi. Cei mai mulți oameni fac cântăriri doar de câteva ori pe an.
Se recomandă sfatul unui specialist
Cântărirea zilnică pune, de cele mai multe ori, accentul pe lucruri greșite. Nu este un indicator fiabil al progresului general și vă poate afecta capacitatea de a vedea imaginea de ansamblu.
Foarte mulţi oameni care se cântăresc zilnic ajung să dezvolte comportamente obsesive, care se pot transforma într-o tulburare alimentară, ceea ce deschide un nou set de probleme. Dacă încerci să te angajezi într-un proces de pierdere în greutate și nu știi de unde să începi, nu ezita să găsești un profesionist în fitness și/sau un dietetician înregistrat, care este dispus să lucreze cu tine și cu nevoile tale unice.
Sursa: adevarul.ro