Ce trebuie să pui în ciorba rădăuțeană ca să iasă savuroastă. Secretul care face diferența
Ciorba rădăuțeană este considerată de multe gospodine varianta mult mai simplă și mai ieftină a ciorbei de burtă. Pentru un preparat reușit contează nu doar rețeta și modul în care ciorba e gătită, ci și tipul ingredientelor.
Ciorba rădăuțeană, în topul preparatelor românești FOTO arhivă Adevărul
Carnea de pui este unul dintre ingredientele principale. Secretul care face ciorba rădăuțeană delicioasă este ca puiul să fie de țară.
De altfel, gospodinele experimentate știu că puiul de țară dă o savoare deosebită mâncărurilor.
Rețetă ciorbă rădăuțeană
Ciorba rădăuțeană se prepară extrem de simplu. Este nevoie de:
- 500 grame piept de pui dezosat
- 400 grame morcov
- 200 grame țelină
- 2 buc ceapă
- o legătură de mărar verde
- 2 buc păstarnac
- 1 l ulei de floare soarelui
- 3 ouă
- 1 l smântană 20 % grăsime
- 2 buc lămaie
- 1 căpățână usturoi
- 1 buc ardei gras roșu
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece și, după câteva minute de fierbere, se adună spuma și se adaugă sarea. După ce s-a fiert, se scoate carnea și se lasă la răcit pentru ca mai apoi să fie tăiată julien.
Legumele se curăță și se spală, apoi se dau pe răzătoare. Se pun la călit într-o tigaie cu ulei, și după câteva minute se adaugă un polonic din apa în care a fiert carnea. După ce legumele s-au fiert suficient, se adaugă în oala în care se află restul de apă și se lasă la fiert. Între timp, usturoiul se curăță și se face mujdeiul.
Continuarea, în Click!
Sursa: adevarul.ro