Ce trebuie să mănânci atunci când scad temperaturile afară. La ce trebuie să fii atent pentru a evita arsurile gastrice




Ce trebuie să mănânci atunci când scad temperaturile afară. La ce trebuie să fii atent pentru a evita arsurile gastrice

Alimentele bogate din punct de vedere nutriţional aduc energie și te fac să îţi fie cald atunci când afară sunt temperaturi scăzute. Astfel, pe timp de iarnă este normal să consumi mai multe calorii ca de obicei, aproximativ 3.500.

Supele sunt cele mai indicate la prânz FOTO Shutterstock

Supele sunt cele mai indicate la prânz FOTO Shutterstock

În perioada sezonului rece este indicat să alegi alimente cu un conţinut ridicat de carbohidraţi, grăsimi şi proteine, căci acestea ajută corpul să producă energie. Este recomandat însă să nu introduci brusc grăsimile sănătoase în dieta ta, deoarece pot apărea reacţii adverse, precum arsurile gastrice, scrie clickpentrufemei.ro .

Cea mai bună variantă pentru un prânz sănătos este cea în care se regăsesc supele calde, mâncărurile condimentate, orezul, preparatele bogate în proteine (fasolea, lintea, năutul, peştele, ouăle). Specialiștii avertizează faptul că este bine să nu sari peste această masă, dacă doreşti să ai o temperatură a corpului constantă.

Citește articolul complet pe clickpentrufemei.ro

Alimente care ne dau energie şi întăresc imunitatea

De asemenea, spanacul, kale și rucola, toate legumele cu frunze verzi sunt bogate în nutrienți esențiali, precum vitamina A, vitamina C, fier și calciu. Acestea ajută întărirea sistemului imunitar și la menținerea sănătății oaselor. Legumele mai închise la culoare conțin adesea cantități mai mari de antioxidanți, care pot proteja celulele împotriva stresului oxidativ. Totodată, nucile și semințele sunt o sursă excelentă de grăsimi sănătoase , proteine și fibre. Acestea mențin senzația de sațietate și oferă un aport de energie durabil. Este recomandat să alegeți variante nesărate și nesărate pentru a evita excesul de sodiu.

Mierea naturală este ideală pentru înlocuirea zahărului rafinat din dietă. Aceasta conține antioxidanți și substanțe antimicrobiene, care pot susține sănătatea sistemului imunitar și pot combate inflamațiile.

image
image

PlayvolumeAd

2. Perele, strugurii și prunele, bogate în fibre

Fructele de toamnă, cum ar fi merele, perele, strugurii și prunele, sunt bogate în fibre și antioxidanți. Acestea pot ajuta la menținerea digestiei sănătoase și la protejarea celulelor de daunele provocate de radicalii liberi.

3. Cartofii dulci au un indice glicemic scăzut

Cartofii dulci, care au un indice glicemic scăzut, sunt o alegere perfectă toamna. Aceștia sunt bogati în vitamina A, fibre și potasiu. Vitamina A ajută la menținerea în starea optimă de vederii a pielii, iar fibrele pot ajuta la menținerea unei digestii regulate.

4. Dovleacul menține vederea sănătoasă

Dovleacul este ideal de consumat toamna. Bogat în vitamina A și betacaroten, dovleacul poate contribui la menținerea sănătății pielii și la îmbunătățirea vederii. Acesta poate fi folosit în diverse rețete, de la supe și până la plăcinte sănătoase.

5. Nucile și semințele, sursă de grăsimi sănătoase

Nucile și semințele sunt o sursă excelentă de grăsimi sănătoase , proteine și fibre.Acestea mențin senzația de sațietate și oferă un aport de energie durabil. Este recomandat să alegeți variante nesărate și nesărate pentru a evita excesul de sodiu.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

5 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!