Ce subiecte au primit elevii la Evaluarea Națională la Limba Română 2024

Ce subiecte au primit elevii la Evaluarea Națională la Limba Română 2024

Elevii care susțin Evaluarea Națională 2024 au primit la subiectul II caracterizarea unui personaj din romanul „Cireșarii” de Constantin Chiriță.

Subiecte Evaluare Națională 2024 - limba română

Subiecte Evaluare Națională 2024 - limba română

La primul subiect, elevii au primit o serie de cerințe pe baza a două texte, unul din romanul „Cireșarii” de Constantin Chiriță, iar celălalt din „Portret” de Cella Delavrancea.

Elevii nu au avut voie să părăsească sala de examen înainte de ora 10:00, chiar dacă au terminat rezolvarea subiectelor, și nu pot lua broșurile cu subiecte cu ei la ieșirea din sala de examen.

Ministerul Educației a pus la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind desfășurarea Evaluării Naționale 2024. Numărul va fi disponibil pe durata probelor scrise.

Probele scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a au debutat marți, 25 iunie, cu testarea cunoștințelor de Limba și literatura română. Următoarea probă, la Matematică, va avea loc joi, 27 iunie, iar cea pentru Limba și literatura maternă este programată pentru vineri, 28 iunie.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Stareța Mănăstirii Voroneț, Gabriela Platon, demisă din funcție, alături de conducătorii altor cinci unități monahale

2 „Cineva trebuie să vorbească despre acest infern” / Dezvăluirile unui luptător român din trupele speciale israeliene

3 Un fost procuror DNA cu pensie lunară de 42.700 lei a dat statul în judecată pentru mărire!

4 Ucraina a reușit să obțină cel mai mare succes de război asimetric din istorie

5 Soții Videanu sunt „pensionarii” români opriți pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro / „Un colier pentru soția mea și un ceas pe car…