Ce spunea fostul șef al SRI despre rezerviștii care folosesc informațiile la care au avut acces pentru afaceri

Ce spunea fostul șef al SRI despre rezerviștii care folosesc informațiile la care au avut acces pentru afaceri

George Maior, fost șef al SRI, atrăgea atenția, în 2013, asupra situațiilor în care ofițeri în rezervă foloseau informațiile la care avea acces în activitate pentru „agende economice sau politice”.

Maior a declarat că îl „deranjează o serie de rezervişti care folosesc informaţii”.  Foto: Arhivă

Maior a declarat că îl „deranjează o serie de rezervişti care folosesc informaţii”. Foto: Arhivă

Pe mine mă deranjează o serie de rezervişti care folosesc informaţii, ceea ce este ilegal, pe care le-au dobîndit pe parcursul carierei de ofiţeri de informaţii, pentru agende economice sau politice, sau care încearcă să contacteze ofiţeri activi pentru a dobîndi informaţii noi pe care să le folosească şi care pun prin acest mod de operare fie pe Serviciu, fie în diverse anturaje în care se învîrt. Este contrar eticii ofiţerilor de informaţii şi îi dispreţuiesc pentru ceea ce fac”, spunea George Maior, în 2013, într-un interviu pentru România Liberă.

Recent, fostul prim adjunct al SRI din mandatul lui George Maior, Florian Coldea , a fost pus sub control judiciar, alături de fostul șef al Direcției Juridice a Serviciului, Dumitru Dumbravă, pentru trafic de influență în legătură cu un dosar penal.

Mai exact, cei doi, alături de avocatul Doru Traila, ar fi acordat consultanță juridică pentru o persoana cercetată penal, promițând soluții favorabile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii