Ce spune următoarea adversară a lui Imane Khelif, pugilista cu cromozomi de bărbat de la Jocurile Olimpice

Ce spune următoarea adversară a lui Imane Khelif, pugilista cu cromozomi de bărbat de la Jocurile Olimpice

Imane Khelif se află în mijlocul unui scandal la Jocurile Olimpice, participarea ei fiind este puternic contestată din cauză că, deși este femeie, are niveluri de testosteron întâlnite în mod normal doar la bărbați. Pentru algeriancă urmează mâine întâlnirea din sferturile turneului olimpic, la categoria mijlocie mică, împotriva maghiarei Anna Luca Hamori.

Imane Khelif boxează mâine la Jocurile Olimpice. Foto Getty images

Imane Khelif boxează mâine la Jocurile Olimpice. Foto Getty images

Boxera Imane Khelif suferă de o tulburare de dezvoltare sexuală, ceea ce face să aibă cromozomi de tip XY, combinație specifică bărbaților. Asta înseamnă că are musculatura dezvoltată peste medie, prin care generează o forță deosebită a loviturilor, fapt pe car l-a simțit pe propria piele adversara sa din runda precedentă. Italianca Angela Carini a primit câțiva pumni și a abandonat lupta după numai 46 de secunde, invocând nevoia de a-și „proteja viața” și afirmând că loviturile adversarei i-au provocat „prea multă durere”.

Victoria cu Imane Khelif va fi și mai mare pentru unguroaică

Mîine, de la ora 18.22, Imane Khelif va da piept cu maghiara Anna Luca Hamori, la Jocurile Olimpice. Sportiva din țara vecină a declarat că nu se teme de oponenta sa și că nu e speriată de cele întâmplate în optimi și de discuțiile iscate de viitoarea ei adversară. „Nu îmi e teamă. Nu îmi pasă de povestea din presă și din social media. Dacă ea sau el este bărbat, va fi o victorie și mai mare pentru mine, dacă voi câștiga”, a comentat Hamori, conform NY Post.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Așa o fi?

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ea este femeia misterioasă din afacerea pagerelor care au explodat în Liban