Ce spune noul premier britanic despre confruntarea violentă în care au fost implicați români: „Scenele au fost șocante și rușinoase”

Ce spune noul premier britanic despre confruntarea violentă în care au fost implicați români: „Scenele au fost șocante și rușinoase”

După haosul de joi seara, 18 iulie, din Leeds, Anglia, mai mulți oameni au ajuns în arestul poliției. Noul premier al Marii Britanii, Sir Keir Starmer, a descris scenele violente ca fiind „șocante și rușinoase” și a oferit sprijinul său poliției în „luarea celor mai ferme măsuri posibile” împotriva autorilor, conform Sky News.

Mașina poliției din Marea Britanie a fost răsturnată

Autoritățile încearcă să-i găsească pe cei implicați în revolta din Leeds.Foto Captură video YouTube

Amintim faptul că evenimentul violent s-a soldat cu incendierea unui autobuz și cu răsturnarea unei autospeciale a oamenilor legii. Autoritățile din West Yorkshire au anunțat că revolta din Harehills a izbucnit după ce polițiștii au dat o mână de ajutor asistenților sociali care încercau să preia în grija statului câțiva copii.

Oamenii legii au anunțat că vor mai avea loc arestări și în zilele următoare, adăugând că îi vor căuta pe cei care au declanșat revolta de joi seara.

Având în vedere preocupările că incidentele s-ar putea repeta în weekend, ofițerii au anunțat că „o prezență semnificativă a poliției” va fi asigurată în zonă și au asigurat că orice încercare de a provoca violențe va fi urmată de un „răspuns ferm”.

Ce spune Poliția din West Yorkshire despre confruntarea din Leeds

Șeful adjunct al poliției din West Yorkshire, Pat Twiggs, a transmis: „Este de înțeles că au existat speculații, comentarii și îngrijorări în urma tulburărilor din Harehills, Leeds, peste noapte.

Ofițerii noștri au răspuns la un apel de la serviciile sociale pentru copii în jurul orei 17:00 ieri (n.red joi, 18 iulie), după ce lucrătorii sociali au raportat că au fost întâmpinați cu ostilitate atunci când se ocupau de o problemă privind protecția copilului.

Ofițerii care au intervenit au fost atacați și au ajutat personalul de îngrijire socială și copii să se retragă într-un loc sigur. Pe măsură ce tulburările au escaladat, au fost provocate daune vehiculelor și au fost declanșate mai multe incendii.

Am evaluat în permanență situația și am luat decizia de a desfășura ofițeri de ordine publică specializați”, a mai adăugat Twiggs, care a mai spus și că oamenii legii au fost atacați inclusiv cu „cărămizi” de mai mulți oameni.

A fost luată decizia de a retrage temporar acești ofițeri, deoarece era evident că poliția era singura lor țintă. Acest lucru a permis continuarea medierii la nivelul comunității pentru a calma situația.

Poliția a revenit apoi în zonă cu colegii pompieri pentru a stinge incendiile rămase, care erau izolate și nu prezentau un risc mai mare. În acest moment, mulțimea se diminuase și polițiștii au putut restabili pe deplin ordinea.

Pe parcursul nopții au fost efectuate mai multe arestări în legătură cu dezordinea și alte arestări vor fi efectuate în următoarele câteva zile”, a mai adăugat șeful adjunct al poliției din West Yorkshire.

Începe „vânătoarea” celor implicați în revolta din Leeds

În prezent, anchetatorii încearcă să dea de urma persoanelor implicate în revoltă cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere.

Nu vom lăsa nicio piatră neîntoarsă în vânătoarea tuturor celor care au fost implicați și vom lucra îndeaproape cu partenerii noștri din domeniul justiției penale pentru a-i aduce în fața instanței”, a spus Twiggs.

Este important să recunoaștem că tulburările și daunele au fost cauzate de o minoritate infracțională care intenționează să perturbe comunitatea.

Va exista o prezență semnificativă a poliției în Harehills pe parcursul weekendului, iar încercările viitoare de a se angaja în activități infracționale și tulburări vor fi întâmpinate cu un răspuns ferm”, a mai spus șeful adjunct al poliției din West Yorkshire.

În urma evenimentelor violente, ministrul de Interne Yvette Cooper a spus că cei vinovați „trebuie să suporte toate consecințele prevăzute de lege”.

Cu privire la declarația făcută de aceasta, un purtător de cuvânt al prim-ministrului britanic a transmis: „El (n. red Sir Keir Starmer) spune că scenele pe care le-am văzut noaptea trecută au fost șocante și rușinoase. Iar dezordinea de această natură nu își are locul în societatea noastră.

De aceea, el ar dori să mulțumească poliției din West Yorkshire și serviciilor de urgență pentru sprijinul lor rapid. Și poliția are sprijinul nostru total în desfășurarea investigațiilor și luarea celor mai ferme măsuri posibile împotriva autorilor și menținerea populației în siguranță.”

Primarul din West Yorkshire, Tracy Brabin, a spus, totodată, că a fost „absolut îngrozită de acțiunile violente și nechibzuite” petrecute în Harehills.

Un astfel de comportament infracțional nu va fi tolerat și sunt în legătură cu poliția din West Yorkshire pentru a fi informată în mod regulat cu privire la progresul anchetei lor”, a mai adăugat edilul din West Yorkshire.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii