Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci scorțișoară în fiecare zi. Efectul nebănuit al condimentului

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci scorțișoară în fiecare zi. Efectul nebănuit al condimentului

Pe măsură ce ne îndreptăm spre sezonul sărbătorilor, există un condiment la care probabil că veți apela mai des: scorțișoara. Dacă vă place, sunt șanse mari să o folosiți și în alte preparate, nu doar în dulciuri. Condimentul are un gust delicios de chili pe cartofii dulci și friptură.

Scorțișoara, un condiment delicios și sănătos FOTO Shutterstock

Scorțișoara, un condiment delicios și sănătos FOTO Shutterstock

Este, de asemenea, o modalitate de a vă îndulci cafeaua sau ceaiul fără a folosi zahăr, scrie Yahoo Life .

Dacă mănânci scorțișoară în fiecare zi, acest lucru va avea impact asupra organismului. În cea mai mare parte, aceasta aduce beneficii importante, însă este bine să luați în considerare modul în care consumați scorțișoară. Să o presărați peste alimente lipsite de nutrienți nu va fi tocmai benefic pentru sănătatea dumneavoastră) Dar este, de asemenea, important să știți câtă scorțișoară este sigură pentru un consum regulat, pentru că da, este posibil să consumați prea multă.

5 moduri în care consumul de scorțișoară în fiecare zi poate avea un impact asupra organismului

1. Îți poate scădea colesterolul

Lauren Manaker, nutriționist și autor, spune că unul dintre beneficiile consumului regulat de scorțișoară este că aduce beneficii inimii. "Consumul zilnic de scorțișoară a fost legat de sănătatea inimii în mai multe moduri pe termen lung. În special, se știe că scorțișoara reduce nivelul colesterolului total, al colesterolului LDL și al trigliceridelor, menținând în același timp nivelul de colesterol HDL", spune aceasta. Acest lucru scade în mod direct riscul de boli cardiovasculare, care este principala cauză de deces în SUA.

2. Ajută la normalizarea tensiunii arteriale

Pe lângă faptul că reduce colesterolul LDL, Manaker spune că poate scădea tensiunea arterială. Deoarece tensiunea arterială ridicată este legată de bolile cardiovasculare, aceasta este o altă modalitate prin care consumul de scorțișoară scade riscul.

3. Ar putea scădea riscul de diabet de tip 2

Cercetările științifice arată că scorțișoara poate crește sensibilitatea la insulină. "S-a demonstrat că scorțișoara te face mai sensibil la insulina pe care o produce corpul tău, hormonul care controlează glicemia", explică Sharon Palmer, RDN, MSFS, nutriționist dietetician înregistrat și cofondator al Food+Planet.

Palmer explică faptul că motivul pentru care acest lucru este benefic este că poate ajuta la protejarea împotriva diabetului de tip 2. "Pe măsură ce organismul devine mai rezistent la insulina pe care o produce, glucoza nu poate intra la fel de ușor în celulele din organism, iar acest lucru duce la creșterea nivelului de glucoză din sânge și, în cele din urmă, la diabetul de tip 2", spune ea. Dar ea subliniază că scorțișoara nu este un glonț magic și că este important să se ia în considerare dieta fiecărei persoane.

4. Ar putea scădea riscul de demență

Consumul regulat de scorțișoară este, de asemenea, bun pentru creierul tău. "Scorțișoara conține compuși care s-au dovedit a inhiba acumularea unei anumite proteine în creier, care este un semn distinctiv al bolii Alzheimer", spune Manaker. Dar ea adaugă că este nevoie de mult mai multe date pentru a confirma această relație înainte ca scorțișoara să poată fi recomandată ca o modalitate sigură de a susține sănătatea creierului.

5. Susține sănătatea intestinală

Deoarece scorțișoara este un condiment antiinflamator, Manaker spune că poate ajuta la susținerea unui intestin sănătos, suprimând creșterea bacteriilor rele și permițând bacteriilor bune să se dezvolte. În plus, unele studii arată că scorțișoara poate ajuta la ameliorarea simptomelor persoanelor care se confruntă cu diaree regulată din cauza sindromului colonului iritabil.

Când e prea multă?

Chiar dacă consumul de scorțișoară în fiecare zi este legat de câteva beneficii pentru sănătate, puteți consuma prea multă. "Pe cât de benefică este scorțișoara, este important să ne amintim că prea multă poate fi dăunătoare. Compusul potențial periculos din scorțișoară se numește cumarină, care poate provoca leziuni hepatice", spune Manaker. Cantitatea de cumarină din cinnamomum cassia - tipul de scorțișoară care se găsește în majoritatea magazinelor alimentare - este semnificativ mai mare decât în scorțișoara de Ceylon (scorțișoara adevărată).

Din cauza riscului de afectare a ficatului, Manaker spune că Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară recomandă un aport zilnic de cel mult 0,1 miligrame de cumarină pe kilogram de greutate corporală. "Acest lucru înseamnă că o persoană care cântărește 70 de kilograme nu ar trebui să consume mai mult de 7 miligrame de cumarină, care se găsește în aproximativ o linguriță de scorțișoară Cassia", spune ea. "Adăugarea unui strop de scorțișoară pe fulgii de ovăz în fiecare zi este puțin probabil să provoace vreun rău, dar consultați-vă întotdeauna medicul.

Atâta timp cât mențineți consumul de scorțișoară sub o linguriță pe zi sau sub o jumătate de linguriță dacă cântărești 50 de kilograme, veți profita de numeroasele sale beneficii fără a avea efecte negative. Dar, dacă aveți îngrijorări cu privire la consumul de scorțișoară și la modul în care ar putea avea un impact asupra organismului dumneavoastră, cel mai bine este să întrebați medicul”, spune specialistul.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri