Ce se întâmplă în creierul tău atunci când vorbești singur
Creierul este una dintre părțile corpului care trezește cea mai mare curiozitate pentru știință. Cu ajutorul acestui organ se pot studia diferite situații, de la cele mai profunde la cele mai superficiale.
Creierul trece prin procese similare atunci când gândești cuvinte ca atunci când vorbești cu voce tare, potrivit Hélène Loevenbruck, cercetător senior în neurolingvistică și șef al echipei de limbi străine la Laboratorul de Psihologie și Neurocogniție al CNRS, citat de terra.com.mx.
Acest lucru, la rândul său, conform științei, înseamnă că regiunile creierului activate în timpul vorbirii interne par destul de asemănătoare cu cele activate în timpul vorbirii deschise sau vorbirii reale.
Astfel de regiuni includ lobul frontal al emisferei stângi și lobul parietal, de exemplu, care ajută la procesarea stimulării externe. Astfel, în timpul copilăriei, ne comportăm ca niște bureți absorbind constant informații noi din toate unghiurile.
Potrivit lui Loevenbruck, copiii care se joacă singuri vorbesc adesea cu voce tare cu jucăriile. Cu toate acestea, de la 5 la 7 ani, acea verbalizare se înclină spre interior.
Sursa: adevarul.ro