Ce se întâmplă în corpul tău dacă vrei să înlocuiești complet pâinea din alimentație cu mămăliga

Ce se întâmplă în corpul tău dacă vrei să înlocuiești complet pâinea din alimentație cu mămăliga

Deși românilor le place să mănânce pâine, nu le este recomandat să consume atât de multă. Unii dintre ei au renunțat între timp la ea și își centrează mesele în jurul a altceva.

foto mamaliga in oală

FOTO Shutterstock

O mână de oameni aleg să consume produse pe bază de porumb în plus, precum mămăliga. Dacă renunți la obiceiul tău alimentar preferat și faci acest sacrificiu, ce se va întâmpla cu organismul tău?

Ce spun profesioniștii

Unii dintre cei mai mari consumatori de pâine din lume sunt românii. Toată lumea mănâncă pâine la masă în fiecare zi, indiferent de momentul din zi. Dar mămăliga este o alternativă plăcută și rapidă, deși nu este sfătuită foarte des, transmite playtech.ro .

Acest tip de dietă vă va permite, de asemenea, să pierdeți câteva kilograme în mai puțin de o săptămână. Nu trebuie să o respectați mai mult de o lună și ar trebui, de asemenea, să renunțați să vă mai gândiți la produse de patiserie și dulciuri, în plus față de eliminarea pâinii de pe listă.

În plus, gustările precum mezelurile sau mâncărurile la conservă sunt interzise. Chipsurile, biscuiții, fructele uscate, aranjamentele florale și biscuiții trebuie eliminați pe toată perioada dietei.

Cum ar putea arăta mesele

  • Mic Dejun: mămăligă cu brânză slabă de vaci, o felie de cașcaval și un ou fiert;
  • Gustare: un măr;
  • Prânz: piept de pui la grătar cu 2 linguri de mămăligă și salată verde;
  • Gustare 2: o mână de nuci sau o pungă mică de semințe de floarea soarelui fără sare;
  • Cină: o cană de iaurt cu cereale integrale.

Consumul de pâine s-a redus la nivel mondial

România avea acum doi ani cele mai mici prețuri la pâine și cel mai mare consum pe cap de locuitor din UE. Cele mai mari prețuri la pâine și cereale din UE în 2019 au fost înregistrate în Danemarca (51% peste normă), Austria (+33%), Luxemburg și Finlanda (ambele cu 25% peste medie), potrivit datelor Eurostat.

Cele mai mici prețuri au fost în: România (cu 47% sub media UE), urmată de Bulgaria (35%) și Polonia (30%). În Marea Britanie pâinea este mai ieftină cu aproape 15% decât media Uniunii Europene, iar în Elveția cu 64% mai scumpă. Germania are cel mai mare consum de pâine și produse de panificație din UE, dar raportat la populație, fiind mai mic decât în România.

Acum 10 ani consumul era mai mare cu 10 kilograme pe om anual, ceea ce înseamnă ca s-a redus cu un un kilogram pe om în fiecare an și a ajuns la 82,2 kilograme. Este un consum mai mare decât media europeana de 78 kg/om/an, dar nu suntem departe si eu cred ca pe cap de locuitor consumul in perioada următoare nu o sa mai scadă așa de mult”, a sustinut Aurel Popescu, prezent la targul INDAGRA 2018.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Mi-ați oferit, la prețul de 400.000 de euro, prilejul să-mi sfârșesc cursa vieții împăcat cu mine” / Gabriel Liiceanu, despre amenzile Consiliului Co…

2 Foarte interesante amănunte!

3 VIDEO „Soldații invizibili” care au bătut rușii în Kursk? Putin vorbește de mercenari SUA

4 E haos peste tot în Rusia / Deținuții au luat mai mulți ostatici într-o închisoare din Volgograd

5 VIDEO Imagini rare surprinse într-o pădure din România