Ce se întâmplă dacă pui unt în compoziția clătitelor. Ingrediente și trucuri din bucătăria franceză
Clătitele sunt unele dintre cele mai iubite preparate de mic dejun sau deserturi rapide. Sunt extrem de ușor de făcut, indiferent pe ce rețetă mizezi . Asta nu înseamnă că nu există „trucuri” pentru a îmbunătăți preparatul.
Clătitele pufoase se prepară ușor. FOTO Shutterstock
Clătitele au fost create de francezi și au devenit în scurt timp o delicatesă apreciată în întreaga lume. Deși reprezintă un desert simplu, care poate fi făcut de oricine, inclusiv de începători, de multe ori e loc de mai bine.
Vrei ca și clătitele tale să aibă gust și aromă inconfundabile? Iată secretul bucătarilor francezi.
Trucul secret din bucătăria franceză
Unul dintre trucurile francezilor pentru clătite foarte gustoase este adăugarea unei mici cantități de unt topit în compoziție. Atenție! Francezii nu pun nici zahăr în aluat. Astfel, le pot servi și cu umpluturi sărate, nu doar ca desert.
Ingrediente:
- trei ouă
- 250 g făină
- 500 ml lapte rece
- un praf de sare
- 50 g unt topit și răcorit
- esență de migdale
- ulei pentru prăjit
- gem sau cremă de ciocolată, pentru umplutură.
Mod de preparare:
Primul pas este să cerni făina. Apoi, peste ea, pune ouăle întregi, praful de sare și o treime din lapte (neapărat rece și cât mai gras). Amesteci ingredientele și pui untul topit, pe care în prealabil l-ai răcit puțin. Ulterior, toarnă restul de lapte, puțin câte puțin, în timp ce amesteci. Este important să nu treci peste această etapă, pentru că altfel aluatul va avea cocoloașe.
După ce ai terminat de adăugat tot laptele, următorul pas este să pui esența de migdale. Lasă apoi aluatul în frigider timp de aproximativ 30 de minute. În acest fel se va îngroșa.
Continuarea, în Click!
Sursa: adevarul.ro