Ce se întâmplă dacă pui albuș în maioneză. Trucul folosit de gospodinele experimentate
Maioneza pregătită în casă este, potrivit multor gospodine, mult mai sănătoasă și mai gustoasă decât cea din comerț. Motivul pentru care uneori aleg să nu-și mai bată capul cu ea este însă acela că, dacă nu sunt atente, preparatul se taie.
Maioneză. FOTO Shutterstrock
Click! a prezentat două trucuri care reduc riscul ca maioneza să se taie.
Ce să pui în maioneză ca să nu se mai taie
Sarea de lămâie este trucul clasic pentru a obține maioneza perfectă. Adăugarea unei mici cantități de sare de lămâie nu mai permite preparatului să se taie.
Efectul adăugării albușului de ou
Dar sarea de lămâie nu este singurul secret pentru eliminarea acestui impediment.
Un alt lucru pe care îl poți face ca să nu se mai taie maioneza este să adaugi, împreună cu sarea de lămâie, și o linguriță de albuș de ou.
Alte trucuri de care ai nevoie în bucătărie
Maioneza este folosită în diverse feluri de mâncare, fie că vorbim despre vestita salată de boeuf sau sosurile delicioase de casă. Se întâmplă însă, de multe ori, ca ea să se taie. Există câteva trucuri care te ajută „să o repari”, evitând astfel să o arunci și să faci risipă de timp și bani.
Dacă maioneza s-a tăiat, fierbe un ou și prepară alta. Când începi să o pregătești și devine solidă, nu adăuga ulei, ci pune treptat din maioneza în care s-a tăiat.
Citește în Click! și despre alte trucuri care ajută maioneza tăiată să-și recapete textura și consistența.
Atenție la câtă sare de lămâie adăugați!
Atenție! Prea mult suc sau sare de lămâie va da preparatului un gust acru. Prin urmare, este necesar să fiţi atenţi la proporţiile adăugate şi să gustaţi preparatul din când în când.
Amintim și că uleiul se toarnă treptat în maioneă, în fir subţire și continuu , pentru obţinerea unei consistenţe cremoase şi numai după ce cantitatea anterioară a fost perfect înglobată.
După preparare, maioneza se păstrează la frigider, acoperită şi la o temperatură potrivită.
Sursa: adevarul.ro