Ce se întâmplă dacă pui albuș în maioneză. Trucul folosit de gospodinele experimentate

Ce se întâmplă dacă pui albuș în maioneză. Trucul folosit de gospodinele experimentate

Maioneza pregătită în casă este, potrivit multor gospodine, mult mai sănătoasă și mai gustoasă decât cea din comerț. Motivul pentru care uneori aleg să nu-și mai bată capul cu ea este însă acela că, dacă nu sunt atente, preparatul se taie.

Maioneză. FOTO Shutterstrock

Maioneză. FOTO Shutterstrock

Click! a prezentat două trucuri care reduc riscul ca maioneza să se taie.

Ce să pui în maioneză ca să nu se mai taie

Sarea de lămâie este trucul clasic pentru a obține maioneza perfectă. Adăugarea unei mici cantități de sare de lămâie nu mai permite preparatului să se taie.

Efectul adăugării albușului de ou

Dar sarea de lămâie nu este singurul secret pentru eliminarea acestui impediment.

Un alt lucru pe care îl poți face ca să nu se mai taie maioneza este să adaugi, împreună cu sarea de lămâie, și o linguriță de albuș de ou.

Alte trucuri de care ai nevoie în bucătărie

Maioneza este folosită în diverse feluri de mâncare, fie că vorbim despre vestita salată de boeuf sau sosurile delicioase de casă. Se întâmplă însă, de multe ori, ca ea să se taie. Există câteva trucuri care te ajută „să o repari”, evitând astfel să o arunci și să faci risipă de timp și bani.

Dacă maioneza s-a tăiat, fierbe un ou și prepară alta. Când începi să o pregătești și devine solidă, nu adăuga ulei, ci pune treptat din maioneza în care s-a tăiat.

Citește în Click! și despre alte trucuri care ajută maioneza tăiată să-și recapete textura și consistența.

Atenție la câtă sare de lămâie adăugați!

Atenție! Prea mult suc sau sare de lămâie va da preparatului un gust acru. Prin urmare, este necesar să fiţi atenţi la proporţiile adăugate şi să gustaţi preparatul din când în când.

Amintim și că uleiul se toarnă treptat în maioneă, în fir subţire și continuu , pentru obţinerea unei consistenţe cremoase şi numai după ce cantitatea anterioară a fost perfect înglobată.

După preparare, maioneza se păstrează la frigider, acoperită şi la o temperatură potrivită.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 „Ești prost și îngâmfat” / „Ia apă în gură că faci praf! Javra dracului” / Scandal la România TV între Adriana Bahmuțeanu și Dumitru Dragomir

3 Putin: „NATO a decis să intre în război cu Rusia” / Textul integral al declarației președintelui rus. Este România amenințată?

4 Controverse după ce o cercetătoare s-a vindecat de cancer cu virusuri pe care le-a crescut singură în laborator. Mai multe reviste de specialitate au …

5 Momente de groază pentru pasagerii unui avion care a căzut în gol peste două mii de metri: „Am crezut că vom muri, oamenii de lângă noi au intrat dire…