Ce se întâmplă dacă mănânci struguri în fiecare zi

Ce se întâmplă dacă mănânci struguri în fiecare zi

Printre beneficiile consumului de struguri de numără susținerea sănătății inimii, creșterea energiei și a hidratării. Cu toate acestea, zvonurile potrivit cărora ei ar putea afecta nivelul zahărului din sânge au luat amploare. Specialiștii vin cu lămuriri.

Strugurii, o opțiune de desert delicioasă și sănătoasă FOTO Arhivă

Strugurii, o opțiune de desert delicioasă și sănătoasă FOTO Arhivă

Unii „antrenori de sănătate” susțin că persoanele cu diabet sau cei care doresc să slăbească ar trebui să limiteze sau să evite consumul de struguri. Pentru a clarifica această afirmație, dieteticienii au confirmat faptul că strugurii pot fi consumați cu siguranță, în cazul ambelor categorii, notează publicația EatingWell .

„Strugurii sunt un tip de fruct care poate fi încadrat, cu siguranță, într-o dietă echilibrată și sănătoasă”, confirmă Elizabeth Shaw, nutriționist înregistrat și fondator al Shaw Simple Swaps.

Informații nutriționale

Strugurii oferă o gamă variată de nutrienți esențiali, inclusiv carbohidrați, hidratare, vitamine, minerale, antioxidanți și polifenoli.

Conform bazei de date nutriționale a USDA, o cană de struguri furnizează: 104 calorii, 27 grame de carbohidrați, 1 ½ grame de fibre, 23 grame de zahăr, 1 gram de proteine, 0 grame de grăsime, 3 miligrame de sodiu, 288 miligrame de potasiu, 5 miligrame de vitamina C și 22 micrograme de vitamina K.

Carbohidrații din struguri sunt considerați o sursă esențială de energie pentru creier și mușchi. De asemenea, strugurii sunt bogăți în apă, contribuind la hidratarea corpului.

Beneficiile pentru sănătate ale strugurilor

Consumul regulat de struguri aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Antioxidanții din struguri, inclusiv polifenolii și antocianii, sprijină circulația sanguină și protejează împotriva inflamațiilor cronice, diabetului și bolilor de inimă. Studii recente sugerează că strugurii negri și violet au o capacitate antioxidantă mai mare.

Strugurii pot contribui la îmbunătățirea sănătății inimii și a creierului. Un studiu recent arată o legătură între consumul de struguri și un risc redus de boli de inimă și hipertensiune arterială. De asemenea, consumul regulat de struguri poate avea beneficii asupra funcției creierului și a memoriei.

Aport de vitamine și minerale: Strugurii sunt o sursă bună de vitamina K, esențială pentru fluxul sanguin și sănătatea oaselor. Conțin, de asemenea, potasiu, benefic pentru sănătatea inimii și funcția musculară.

Somn mai bun: Cojile de struguri conțin melatonină, hormonul care reglează somnul. Consumul de struguri poate contribui la îmbunătățirea calității somnului.

Siguranța consumului de struguri

Alergiile la struguri sunt rare, dar dacă există o intoleranță diagnosticată, evitarea acestora este recomandată. În caz contrar, nu există motive să nu consumați zilnic struguri.

Pentru copiii sub 5 ani, strugurii întregi pot prezenta un risc de sufocare, așadar, nu sunt recomandați.

Strugurii, în dieta zilnică

Majoritatea adulților ar trebui să consume 2 până la 2 ½ căni de fructe pe zi, iar o porție de struguri (aproximativ 22 de struguri sau o cană) poate face parte dintr-o dietă echilibrată. Este important să variați sursele de fructe pentru a diversifica aportul de nutrienți.

Există multiple modalități de a adăuga strugurii în dietă, cum ar fi consumul lor proaspeți, adăugarea în salate, în smoothie-uri sau înghețarea pentru un desert sănătos.

Strugurii nu doar că sunt o opțiune delicioasă de desert, dar și o alegere sănătoasă pentru o dietă echilibrată și benefică pentru sănătatea inimii, creierului și a întregului organism.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”