Ce se întâmplă cu părul persoanelor care nu consumă carne
Majoritatea substanțelor nutritive de care organismul nostru are nevoie le obținem din alimentele pe care le consumăm. Așadar, atunci când dieta ta nu include carne, nu include nici anumiți nutrienți care pot fi dificil sau imposibil de obținut din alte surse. Acest lucru poate avea un impact uriaș asupra stării de sănătate.
Jessica Cho, specialist în medicină integrativă și specialist în restaurarea părului, susține că a nu mânca carne poate afecta creșterea și sănătatea părului, potrivit wellandgood.com
„Nutrienții pentru păr, cum ar fi fierul, biotina, vitamina D, vitamina B12 și seleniul, provin în principal din carne, așa că trebuie să fii cât mai prudent atunci când alegi să le elimini din alimentația ta”, spune Dr. Cho. Acest lucru ar putea însemna că părul tău nu mai crește la fel de repede ca înainte și poate duce, de asemenea, la subțierea și căderea excesivă a acestuia.
Dr. Cho i-a sfătuit pe cei care nu mănâncă carne să includă în alimentația lor mai multe nuci, semințe, fasole și linte, acestea „având nutrienți importanți pentru păr”.
Ideea că vegetarienii și veganii nu-și pot satisface nevoile zilnice de nutrienți (în special când vine vorba de proteine) este o concepție greșită. Este perfect posibil să obțineți ceea ce aveți nevoie, dar necesită un pic mai multă cercetare și mai mult interes.
De asemenea, în ceea ce privește sănătatea părului, Dr. Cho recomandă să folosiți și suplimente.
Ce alimente sunt recomandate pentru a avea un păr sănătos
Specialiștii recomandă alimente bogate în vitamina B, fier, zinc și proteine. Nutriționiștii spun că pentru a avea un păr sănătos, din dieta ta nu ar trebui să lipsească laptele și brânza de vaci, două surse bogate în calciu. Mineralele din lapte ajută la creșterea mai rapidă a firelor de păr, spun unele studii. Carnea de vită, pui și somon nu ar trebui să lipsească din dieta ta. Aceste alimente sunt bogate în vitamina B, zinc și conțin o cantitate crescută de proteine.
Ouăle se numără și ele pe lista de alimente care te pot ajuta să ai un păr bogat și sănătos. Află mai multe sfaturi despre îngrijirea părului pentru femeile care au peste 50 de ani. Nu doar carnea este benefică pentru sănătatea părului, ci și legumele și fructele te pot ajuta pentru a avea un păr sănătos. Fasolea este bogată în nutrienți și fibre.
Aceasta îți oferă rapid senzația de sațietate și îți oferă și necesarul de nutrienți. Spanacul, morcovii și broccoli sunt alte legume recomandate în dieta ta zilnică. Sănătatea părului ține și de modul în care ne hidratăm. Apa este extrem de importantă pentru a avea un fir de păr gros și strălucitor. Astfel, specialiștii recomandă să nu omiteți pasul hidratării pentru a avea un păr sănătos.
Nu în ultimul rând, produsele de îngrijire sunt la fel de importante. Părul are nevoie de grija și atenția noastră. Expus la surse de căldură în mod repetat, acesta poate să devină mult mai subțire și mai fragil.
Sursa: adevarul.ro