Ce scârbă ordinară! Nemernica din fruntea Guvernului își arată chipul hâd! Pentru copiii gazați pe 10 august a răspuns cineva, jegoasa dracului?
Ce scârbă ordinară! Nemernica din fruntea Guvernului își arată chipul hâd! Pentru copiii gazați pe 10 august a răspuns cineva, jegoasa dracului?
Viorica Dăncilă, la Antena 3: „Sunt foarte multe abuzuri ale procurorilor și cel mai recent caz este al Sorinei, care nu este om politic”
Duminică seară, Viorica Dăncilă a fost prezentă în emisiunea ”Subiectiv” de la Antena 3, moderată de Răzvan Dumitrescu. Premierul a făcut declarații atât despre cazul Sorinei, fetița de 8 ani adoptată din Baia de Aramă, cât și despre viitorul PSD.
Premierul a invocat drama fetiței pentru a vorbi despre ”abuzurile procurorilor” și a anunțat că a vorbit personal cu ministrul de Interne și ministrul Muncii pentru ca ”toți cei vinovați să plătească”. Dăncilă a amintit despre faptul că la rândul ei a adoptat un copil și a spus despre procuror că a acționat ”exact cum nu trebuia să acționeze”. Pentru copiii gazați pe 10 august a răspuns cineva, jegoasa dracului?
Ulterior, Viorica Dăncilă s-a lansat în declarații demente, cu mai puțin de o săptămână înainte de Congresul din 29 iunie. Jegoasa a spus că ”l-ar lăsa corijent pe domnul președinte” pentru modul în care a cooperat cu Guvernul în timpul președinției rotative a României, apoi a ironizat Finlanda spunând că ”înainte se oferea să ne preia președinția”, iar cum Finlanda ar vrea ”să preia din experții români” după ce aceasta va prelua președinția de la guvernul român. Dăncilă a spus că ia în calcul atât remanierea, cât și restructurarea guvernului și că n-are de gând să o schimbe pe Carmen Dan. Premierul a încheiat declarațiile în rafală spunând că ia în calcul demiterea lui Narcis Neaga, șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Cele mai importante declarații făcute duminică seara de premierul Dăncilă:
(despre cazul fetiței adoptate din Mehedinți) Am ținut legătura cu Ministrul Muncii și de Interne pentru că măsurile trebuie să fie foarte dure cu cei care au greșit. Este inadmisibil un asemenea comportament pentru un copil. Un copil bruscat, care a plecat dintr-o familie unde a stat 8 ani de zile, acolo a făcut primii pași, acolo a învățat să spună ”mamă”. Iar faptul că a fost luat într-un mod care a zguduit foarte mulți oameni este incalificabil.
Faptul că un procuror și-a permis să târască fetița într-un stat în care spunem că Justiția trebuie să fie independentă și acuzăm abuzurile, acest lucru a creat foarte multă emoție. Poate sunt și puțin subiectivă pentru că eu însămi am adoptat un copil și știu câtă grijă trebuie să ai, mult mai multă grijă pentru că în mintea lui de copil, dacă iei o decizie, poate să creadă că o iei pentru că nu ții la el.
Nu acuz părinții adoptivi, dar nu cred că poți să iei un copil bruscându-l sau cu forța pentru că relația pe care vrei să o legi cu copilul nu poate funcționa dacă acest copil pleacă timorat și cu anumite idei care în mintea lui și în suflețelul lui rămân pentru mult timp.
Trebuia acționat cu foarte multă grijă pentru că Sorina a stat 8 ani în familia respectivă. Copilul este speriat, are o traumă care s-ar putea să nu îi treacă niciodată. Am stat de vorbă cu ministrul Muncii, Sorina trebuie consiliată, trebuie să vedem ce simte.
(despre explicația procurorului) Nu există o explicație pentru gestul procurorului. Știți ce mă uimește? Că astfel vorbește o femeie. Nu poți să acționezi așa tocmai pentru că Sorina plângea și țipa, era clar că era speriată. Atitudinea doamnei procuror a speriat-o și mai mult, este exact ce nu trebuia să facă. Nu intru în spațiul Justiției, vorbesc ca femeie, despre gestul în sine. Fetița era speriată, plângea și tu îl târăști? Exact asta nu trebuia să facă.
(dacă ministrul Justiției poate reacționa) Am discutat și cu ministrul Justiției și cu alte autorități pentru ca interesul copilului să primeze și cei care au greșit să plece acasă.
(de ce Klaus Iohannis nu a avut nicio reacție) Nu aș vrea să vorbesc în locul dumnealui, este modul dânsului de a reacționa. Reacția mea nu a fost ca prim-ministru, ci ca om, ca mamă. Vreau să îi felicit pe toți cei care au reacționat, arată că nu suntem indiferenți la ce se întâmplă în jurul nostru.
Despre pierderea alegerilor europarlamentare și viitorul partidului:
Trebuie să ne asumăm că atunci când scazi la jumătatea procentelor pe care le-ai avut este clar că poate comunicarea nu a fost pe placul electoratului, că PSD s-a abătut de la drumul din 2016. Este nevoie de analiză pe fiecare organizație în parte, poate s-a greșit în anumite județe, poate nu s-au transmis mesajele corespunzătoare. Din punct de vedere guvernamental am făcut foarte multe lucruri, dar totuși am pierdut. Poate am pierdut legătura cu electoratul și nu am mai fost atât de des în teren.
(dacă vina este a lui Liviu Dragnea) Poate este vina lui Liviu Dragnea, dar noi unde am fost? Eu am vorbit și în forurile statutare ale partidului și am spus că este esențial să vedem unde am greșit, dar nu ne ajută cu nimic dacă dăm vina pe o persoană sau alta. Dacă acum facem acuzații față de o persoană sau alta, cred că acest lucru nu ne ajută foarte mult.
(dacă SIIJ trebuie să existe sau trebuie desființată) Nu pot lua această decizie. Această secție există deja. Opozanții cer foarte multe lucruri, asta nu înseamnă că trebuie să răspundem acestor cerințe, trebuie analizate. Sunt foarte multe abuzuri și cel mai recent caz este al Sorinei, care nu este om politic. Față de oamenii politici nu există nicio sensibilitate (…) Abuzurile au fost și există în continuare, multe dintre ele au fost demonstrate chiar la dumneavoastră, aici. Să nu uităm de DNA Ploiești, de completurile de cinci judecători…
(există sau nu stat paralel) Părerile sunt împărțite. Unii spun că multe lucruri întâmplate au presupus existența unui stat paralel. Eu nu pot să spun că există sau nu, n-am probe. PSD a spus asta, colegi care au spus acest lucru și-au argumentat afirmațiile sau nu. Vom acționa împotriva abuzurilor. Că este un stat paralel, că nu este un stat paralel…
(despre protocolul din 2009 dintre SRI și Parchetul General) Am spus că acest mod al protocolului dintre serviciile secrete și alte instituții nu ar trebui să existe acolo unde vorbim de democrație. Depinde ce înțelege fiecare prin stat paralel.
(de ce n-a existat o numărătoare paralelă a PSD la alegerile europarlamentare) Nu știu de ce n-a existat. Nu am fost în echipa de campanie.
Miercuri vă spun dacă sunt singurul candidat la președinția PSD. Mi-ar place (sic!) să nu fiu singurul candidat. M-aș bucura să fie cât mai mulți candidați.
Congresul din 29 iunie trebuie să decidă președintele partidului, modificarea statutului și secretarul general. Vrem să revenim la alegerea președintelui PSD de către Congres. Nu mi-am exprimat o preferință pentru o anumită persoană. Se speculează foarte multe lucruri. Eu îi apreciez pe toți colegii mei, toate colegele mele.
Îi vom introduce în sondaje pe toți cei care își doresc din PSD să candideze la președinție, dar vom introduce și un candidat comun PSD-ALDE, apoi vom decide care va fi cea mai bună variantă.
(despre îndepărtarea oamenilor apropiați de Dragnea) Am văzut foarte multe lucruri apărute în spațiul public printre care și acest lucru. Eu vreau să am altă abordare, ca alături de PSD să aducem cât mai mulți oameni, nu să îndepărtăm oamenii care au colaborat cu domnul Dragnea.
Domnul Vâlcov și-a dat demisia, domnul Ștefănescu nu, dar în Comitetul Executiv s-a luat această decizie. Deciziile se iau în forurile statuare.
(va fi remaniere sau restructurare a guvernului) Nu a fost absolut niciun fel de discuție referitoare la o persoană sau alta. Remanierea nu se face față de o persoană, ci față de activitatea pe care a avut-o și despre cum a îndeplinit programul de guvernare. Am văzut că ”Viorica Dăncilă vrea să o schimbe pe Dan”. Nu, n-am de gând să o schimb pe Carmen Dan. Iau în calcul atât remanierea, cât și restructurarea guvernului.
Mă așteptam ca președintele României să facă referire și la activitatea Guvernului atunci când a lăudat președinția UE a României (…). Finlanda se oferea să ia președinția rotativă, iar acum Finlanda vrea să preia din experții români pentru președinția sa (…) L-aș lăsa corijent (sic!) pe domnul președinte pentru cooperarea în timpul președinției UE.
(despre Narcis Neaga la CNAIR): Iau în calcul demiterea domnului Neaga. Voi face un departament pentru infrastructură, investiții, în subordinea primului ministru. Fiecare a venit cu promisiuni. Nu pot să-mi asum până nu fac acest departament și atunci voi primi rapoarte săptămânale cu situațiile.
(dacă se va schimba ceva în programul de guvernare) Eu nu pot să schimb programul de guvernare, e programul cu care am venit în fața Parlamentului României. Pot să ajustez anumite lucruri, dar nu îl modific.