Ce salariu lunar primește un soldat ucrainean care luptă pe front împotriva rușilor

Ce salariu lunar primește un soldat ucrainean care luptă pe front împotriva rușilor

Salariul unui militar ucrainean depinde de post, de tipul de sarcină îndeplinită și de locul unde își desfășoară activitatea.

Nivelul de salarizare depinde de o varietate de factori, inclusiv de rangul și sarcinile specifice îndeplinite de membrul armatei, a explicat departamentul Forțelor terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Salariile în numerar ale membrilor comandamentului brigăzii Forțelor Terestre este de 50.173 grivne (aproximtiv 1.000 euro, excluzând bonusurile suplimentare), în timp ce salariul unui militar în artilerie este de 20.586 UAH (aproape 450 euro, excluzând bonusurile suplimentare).

Anul trecut, un pușcaș din Forțele Terestre a primit puțin mai mult de 40 de mii de grivne (aproape 900 euro). Dacă era implicat direct în ostilități, salariul lui era de 113.000 grivne (2.500 euro).

Un militar va primi:

  • 20.587 grivne (450 euro), dacă nu este inclus în componența grupurilor militare și nu îndeplinește sarcini de luptă;
  • 50.587 UAH (1.000 euro) dacă îndeplinește sarcini de luptă (speciale);
  • 120.587 grivne (2.700 euro) dacă participă direct la ostilități.

Salariul unui militar include o indemnizație bănească, care depinde de funcția deținută, și o recompensă bănească suplimentară introdusă prin decret prezidențial în timpul legii marțiale.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii