Ce să nu faci niciodată atunci când speli rufe. Greșeli care deteriorează hainele și strică mașina

Ce să nu faci niciodată atunci când speli rufe. Greșeli care deteriorează hainele și strică mașina

Deși pare simplu, spălatul la mașină are câteva secrete. Nu este suficient doar să adaugi detergent și să apeși pe buton. Pentru a nu deteriora hainele și pentru a evita defectarea mașinii, este esențial să ții cont de câteva sfaturi.

 Spălatul la mașină nu este atât de simplu pe cât pare FOTO Shutterstock

Spălatul la mașină nu este atât de simplu pe cât pare FOTO Shutterstock

Capsule mari pentru încărcături mici

Capsulele cu detergent sunt ușor de utilizat și depozitat, plus că sunt deja dozate. Însă au și dezavantaje. Capsula este pentru cel puțin o încărcătură medie a mașinii. Astfel, dacă vom spăla puține rufe, substanțele chimice vor acționa puternic atât asupra hainelor, cât și asupra mașinii, deoarece în interiorul acesteia se poate forma un reziduu, care ar putea deteriora pompele și motorul, relatează fasingur.info

Nu aerisim cuva

După terminarea programului de spălare dacă închidem ușa mașinii imediat ce scoatem hainele, în interior rămâne umiditate care creează mediul perfect pentru formarea mucegaiului. De aceea se recomandă să lăsăm ușa întredeschisă timp de 15-20 de minute și chiar mai mult.

Folosim praf în loc de detergent lichid

Multe gospodine au tendința să folosească detergent sub formă de praf pentru că este mai eficient. Cel lichid este mai potrivit pentru îndepărtarea murdăriei și lasă mai puține urme pe haine.

Punem detergentul în cuvă

Adăugarea detergentului direct în cuvă este greșită, deoarece mașina este concepută într-un anumit fel: eliberează detergentul la momentul potrivit și, dacă această etapă este încălcată, detergentul din cuvă poate pur și simplu să nu se dizolve. Și acest lucru duce la al 2-lea factor negativ – produsul nu se poate spăla de pe haine și ar putea lăsa pete și dungi albe.

Folosim de fiecare dată balsam de rufe.

Folosirea, de fiecare dată atunci cînd spălăm rufe a balsamului, nu este indicată. Acesta nu contribuie la o mai bună curățare a hainelor – dimpotrivă, este un fel de îmbâcsire cu substanțe chimice. Mai mult, și mașina se murdărește: datorită compoziției specifice, balsamul poate duce la apariția mucegaiului și poate înfunda țevile.

Nu punem suficient detergent

Excesul de detergent nu este recomandat deloc, însă nici prea puțin nu e bine. O cantitate mică pur și simplu nu va spăla rufele în mod corespunzător.

Nu curățăm hainele înainte de spălare

Înainte de a pune hainele la spălat, dacă aveți animale de companie, îmbrăcămintea trebuie curățată, deoarece părul ar putea înfunda orificiile de scurgere și chiar pompa.

Punem hainele umede în cuvă

Punerea hainelor umede în cuva mașinii- tricouri transpirate, prosoape- nu este permisă. Umiditatea creează mucegaiul. Este recomandat să puneți hainele la uscat, dacă nu aveți de gând să le spălați imediat. Astfel evitați apariția mirosurilor neplăcute și nu distrugeți nici mașina de spălat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 După chestia asta Geoană e out! Cine urmează?

2 O imagine cât o mie de cuvinte...

3 Citiți asta și apoi aruncați la coș sondajele mincinoase care-l dau pe Simion în turul doi

4 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

5 Încă o familie de „obscuri” cu avere uriașă