Ce „român” e ăla care calcă-n picioare Banca Națională și-n aceeași emisiune pupă-n cur Israelul, deținătorul din umbră al Finanței Mondiale?
Ce „român” e ăla care calcă-n picioare Banca Națională și-n aceeași emisiune pupă-n cur Israelul, deținătorul din umbră al Finanței Mondiale? Da, „românul” este Liviu Dragnea. Și a făcut asta fără nicio jenă, joi seară la Antena 3! Fără să clipească, nenorocitul dracului! Nimic despre miliardarii israelieni care au devalizat în mod fraudulos această țară și au fugit apoi, să se ascundă, în propria țară! Nimic despre miliardele pe care le împrumută România condusă de PSD, îngropând viitorul copiilor acestei țări, prin vânzare de obligațiuni de stat! Dacă vom afla peste câțiva ani că doi-trei miliardari israelieni dețin procente uriașe din România? Și că nepoții noștri vor munci ca sclavii să le plătească datoriile?
Dragnea despre BNR
„Încerc să înţeleg, prea seamănă, prea sunt coordonate unele acţiuni de la BNR, unele declaraţii ale preşedintelui, ale liderilor din opoziţie, ştiri false. Poate cineva e nervos că România chiar începe să-şi folosească potenţialul propriu în propriul interes. Îi dă la picioare şi României, şi nouă, şi mie în primul rând, normal, preşedintele partidului”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.
Dragnea a explicat şi cauza creşterilor de preţuri, susţinând că preţurile la energie au crescut ca urmare a liberalizării cerute de FMI şi de UE şi a unor „politic de cartel” practicate de unii operatori economici, iar preţurile la alimente au crescut pentru că importăm în principal din statele UE, unde s-au inregistrat majorări ale preţurilor. De asemenea, el a acuzat şi „companiile cu capital străin” care, când au văzut că au crescut salariile şi pensiile, au mărit preţurile.
„Creşterea preţurilor la energie. În primul rând este vorba de liberalizarea cerută de FMI şi UE, deci nu e o decizie a guvernului şi de asemenea şi de unele politici de cartel făcute de unii operatori economici cu capital străin în România. Deci nu e din cauza Guvernului. Creşterea preţului barilului de petrol pe pieţele internaţionale - martie 2018 faţă de martie 2017, o creştere de 33 %. Nu noi am decis. Creştererea preţurilor la produsele agricole importate şi alimentare importate. Noi importăm 70% din UE şi constatăm că aici au crescut preţurile la bunurile pe care le importăm. Sigur că am constatat că aceste companii cu capital străin când au văzut că veniturile românilor cresc şi salarii şi pensii - şi-au zis "Hai să mărim şi noi preţurile". Noi o să cerem ANRE-ului şi altor instituţii să verifice cât de fundamentată a fost această creştere de preţuri şi solicit guevrnului foarte clar ca in cazul relatat de consiliul concurenţei să dispună un control efectuat de corpul de control al premierului şi nu numai”, a argumentat liderul PSD.
El s-a declarat convins că BNR ar trebui împreună cu guvernul să lucreze pentru diminuarea inflaţiei şi pentru a găsi cele mai bune soluţii de politică monetară.
„Nu să ascultăm mereu cum oameni care lucrează la Banca Naţională fac tot felul de previziuni publice şi care produc deservicii României, oameni cu funcţii importante din Banca Naţională care şi spun că cu toate că Comisia Europeană a spus că deficitul comercial, deficitul de cont curent al României nu generează probleme, pentru că e sub 4%, aşa cum s-a stabilit, cu toate astea ştie că se vor produce necazuri în România. Păi cum poţi să vii să spui aşa ceva? L-a pus dl Isărescu, a spus-o de capul lui? Este vorba de un mesaj din partea BNR şi asta poate să producă deservicii serioase României. Nu ia nicio măsură BNR, conducerea BNR? Înseamnă că îşi asumă aceste declaraţii”, a susţinut Dragnea.
Economistul-şef al Băncii Naţionale a României (BNR), Valentin Lazea, a afirmat în urmă cu o săptămână că România are al doilea cel mai mare deficit de cont curent din UE, după Marea Britanie, iar, după ieşirea acesteia din UE, va fi cel mai expus stat european în cazul declanşării unei crize internaţionale.
Dragnea despre Israel
„Eu am spus că și România trebuie să își mute ambasada la Ierusalim, după decizia SUA. Am fost sunat și din SUA, și din Israel. Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea ambasadei.
Poate părea puțin important, dar are o valoare simbolică uriașă, pentru un stat care are o influență nemaipomenit de mare în lume, în care sunt peste 500.000 de români, are o valoare foarte mare pentru administrația americană.
Mutarea ambasadei poate și cred că va aduce niște beneficii foarte mari pentru Romania. Am auzit tot felul de speculații, unele de inspirație rusească, altele securistoide, noi ne prefacem că avem ambasada la Tel Aviv, dar personalul diplomatic face naveta la Ierusalim. Toată activitatea se desfășoară la Ierusalim, e vorba și de o abordare pragmatică.
Așa cum avem dreptul să stabilim unde avem capitala, așa are si Israelul dreptul să-și stabilească capitala. Este această decizie luată, o susțin și încep procedurile.”