Ce recompense au primit Dragnea, Mazăre și Blejnar în penitenciar? Cei trei au refuzat să-și dea acordul pentru publicarea informațiilor despre activitateta lor la închisoare
Liviu Dragnea, Radu Mazăre și Sorin Blejnar, care execută pedepse cu închisoarea la penitenciarul Rahova, au refuzat să-și dea acordul pentru publicarea informațiilor referitoare la activitatea lor în penitenciar, se arată într-un răspuns oficial transmis G4Media.ro de către peniteciarul Rahova.
”Având în vedere că persoanele în cauză nu și-au dat acordul, informațiile solicitate de dvs nu pot fi făcute publice”, se arată în răspuns, după ce G4Media.ro a solicitat informații despre recompensele, permisiile și regimul de detenție al lui Dragnea, Mazăre și Blejnar, condamnați pentru corupție.
Ce a solicitat G4Media.ro
Vă rugăm ca, în baza legii 544/2001, art. 5 şi 6, raportat la art. 29 litera a din Norma metodologică de aplicare a legii 544/2001, să ne comunicaţi următoarele:
1. Ce recompense au primit în penitenciarul următoarele persoane deţinute – Liviu Dragnea, Radu Mazăre, Sorin Blejnar – din momentul în care au fost încarcerate ca urmare a unor condamnări definitive?
2. De ce au primit aceste recompense?
3. De câte permisii (ieşiri din penitenciar) au beneficiat deţinuţii Liviu Dragnea, Radu Mazăre, Sorin Blejnar, de când au fost încarceraţi ca urmare a unor condamnări definitive?
4. În ce perioade au beneficiat de permisii aceşti 3 deţinuţi?
5. De ce au beneficiat de permisii aceşti 3 deţinuţi?
6. Care este/a fost regimul de detenţie (închis, semi-deschis, deschis) al acestor persoane deţinute?
7. Când şi de ce li s-a schimbat regimul de detenţie?
8. Câte zile câştig au/au avut aceşti 3 deţinuţi?
9. Cum au câştigat aceste zile?
Context
Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat, pe data de 27 mai 2019, de Înalta Curte la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman. Decizia e definitivă și executorie. Completul de 5 judecători a menținut sentința din primă instanță.
Fostul primar Radu Mazăre a fost adus pe data de 20 mai 2019 în țară din Madagascar, unde s-a refugiat pentru a evita o condamnare definitivă la închisoare. Pedeapsa definitivă care a atras şi mandatul internaţional de arestare prin interpol este cea pronunţată în 8 februarie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, când Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.
Fostul șef al fiscului, Sorin Blejnar a fost condamnat pe 7 mai la la 5 ani de închisoare într-un dosar de corupție. Procurorii DNA l-au acuzat pe Blejnar că în 2011 ar fi primit mită 12,5 milioane de lei de la un om de afaceri, administratorul firmei Romsys, pentru atribuirea unor contracte cu Fiscul. Ar fi vorba de un comision de 20% din valoarea contractului atribuit de ANAF.
Toți trei își ispășesc pedepsele la penitenciarul Rahova.