Ce propuneri are nutriționistul Mihaela Bilic pentru anul 2025. De ce ar trebui să consumăm doar mâncare gătită, făcută acasă. „Adio, ciuguleli de poftă!”

Ce propuneri are nutriționistul Mihaela Bilic pentru anul 2025. De ce ar trebui să consumăm doar mâncare gătită, făcută acasă. „Adio, ciuguleli de poftă!”

Cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic propune ca anul acesta să consumați doar mâncare gătită, făcută de acasă, din ingrediente simple, prin care poți „controla cantitatea de zahăr și grăsime”. „Adio ciuguleli de poftă, ciorba și tocănița le mănânci de foame”, susține nutriționistul.

Ciorba de pui FOTO: Arhivă, Adevărul

Ciorba de pui FOTO: Arhivă, Adevărul

„Și sănătos și de slăbit! Aveți nevoie de o rezoluție de început de an și nu știți care să fie? V-ați săturat sau ați eșuat cu încercări de tipul <vreau să slăbesc> sau <vreau să mănânc sănătos>? Iată o sugestie care poate să funcționeze: vă propun ca anul acesta să consumați doar mâncare gătită, făcută de voi, acasă. Gata cu produsele ambalate și procesate, cu ingrediente nenumărate! Haideți să ne întoarcem la mâncarea clasică, pe care simțurile noastre știu să o aprecieze. Mâncarea pe care o consumăm dintr-o farfurie, nu dintr-o pungă!”, susține Mihaela Bilic.

Medicul nutritionist arată și care sunt avantajele mâncării gătite

„Spui ADIO tuturor produselor de ronțăit, fie ele dulci sau sărate, pe care le mănânci fără să-ți fie foame și pe care nici măcar nu le considerăm mâncare…deși ele dublează aportul caloric dintr-o zi! Spui ADIO mâncatului pe fugă sau pe pilot automat, tolănit în canapea, plictisit în fața unui ecran, iritat și agitat în trafic, obosit și nemulțumit la birou. Ciorba și tocănița trebuie consumate cu lingura, așezați la masă… un obicei care trebuie recăpătat!”, explică nutriționistul.

Mihaela Bilic susține că tot ce este gătit este bogat în apă, are volum mare și densitate calorică mică, deci „ni se pare că am mâncat mult și ne săturăm mai repede decât dintr-un pachet de biscuiți uscați, fie ei și digestivi”.

Produsele ambalate sunt un fel de concentrat de calorii, din care lipsește ingredientul esențial pentru sănătate și siluetă: apa!”, precizează dr. Bilic.

Potrivit nutriționistului, mâncarea gătită este făcută din ingrediente simple, pe care tu le pui în cratiță, deci poți controla cantitatea de zahăr și grăsime, alegi rețeta și metoda de gătire.

„ADIO E-uri, conservanți, emulsifianți, coloranți și alte chimicale care seamănă a mâncare! (...)ADIO mâncat pe ascuns sau compulsiv, ADIO scotocit prin dulapuri în toiul nopții după ceva dulce, ADIO ciuguleli de poftă… ciorba și tocănița le mănânci de foame și chiar presupun un pic de efort și de organizare, trebuie gătite și încălzite, ne dau răgazul să ne gândim de două ori dacă merită <cheltuial> de calorii”, explică dr. Bilic, pe pagina sa de Facebook.â

Tocănița de cartofi cu legume FOTO: Arhivă, Adevărul

Tocănița de cartofi cu legume FOTO: Arhivă, Adevărul

Concluzia nutriționistului este simplă: „Vreți curățenie, ordine și disciplină în alimentația voastră? Atunci mâncarea gătită va ajuta să împușcați doi iepuri deodată: e sănătos și veți slăbi fără cură de slăbire”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ioana Ene Dogioiu / Filme cu proști care s-au crezut foarte deștepți

2 Locul unde se afla capitala sexului european în lumea antică. Orașul superb în care femeile se dăruiau bărbaților aproape gratis

3 Foarte interesante amănunte...

4 Marea autostradă din România plănuită în anii '80 care nu a mai fost realizată. Avea 870 de kilometri și trecea prin 11 județe

5 CTP, despre o eventuală interzicere a candidaturii lui C. Georgescu la prezidențiale: „Îl va transforma într-o tumoare imensă inoperabilă”