CE: Producţia de gaze a UE, cu 19% mai mică în primul semestru; România a extras cu 10% mai puţin

CE: Producţia de gaze a UE, cu 19% mai mică în primul semestru; România a extras cu 10% mai puţin

Producţia de gaze a Uniunii Europene a scăzut cu 19% în primul semestru al acestui an, iar cantitatea extrasă în România, al doilea mare producător, s-a diminuat cu 10%, potrivit unui raport al Direcţiei Generale pentru Energie din cadrul Comisiei Europene.

Astfel, producţia totală a UE a ajuns la 30,5 miliarde de metri cubi, faţă de 37,7 miliarde de metri cubi în prima jumătate a anului trecut.

Olanda, cel mai mare producător de gaze din spaţiul comunitar, a extras 14 miliarde de metri cubi, mai puţin cu 25% faţă de perioada similară din 2019, când a produs 18,7 miliarde de metri cubi.

Aflată pe locul doi, România a avut o producţie de 4,6 miliarde de metri cubi, cu 10 procente mai puţin decât în primul semestru al anului trecut, respectiv 5,1 miliarde de metri cubi.

Pe locul trei, Germania a extras 2,6 miliarde de metri cubi, faţă de 3 miliarde, în prima jumătate din 2019.

În ceea ce priveşte trimestrul al doilea, producţia totală de gaze a UE a fost de 15 miliarde de metri cubi, în scădere cu 14%.

"Producţia în T2 a scăzut în toate ţările mari producătoare de gaze, incluzând Olanda (-16%) şi România (-17%)", spun autorii raportului.

În trimestrul doi, Olanda a produs 6,8 miliarde de metri cubi şi România a extras 2 miliarde, fiind urmate de Germania (1,3 miliarde) şi Italia (un miliard). AGERPRES/(Autor: Florentina Cernat, editor: Andreea Marinescu, editor online: Adrian Dădârlat)


populare
astăzi

1 E oficial că se putea mai rău, a rămas candidat Căcărău...

2 VIDEO Câtă nesimțire! / Bolojane, te-ai văzut cu sacii în căruță și-ai început să-ți arăți caracterul?

3 Iftime l-a mirosit pe Bolojan? / Prima demisie de la vârful PNL după formarea Coaliției cu PSD-UDMR și minorități

4 Foarte interesante amănunte...

5 Voi ați citit ce scriu prestigioase publicații occidentale despre decizia CCR de anulare a prezidențialelor în România?