Ce presupune examenul maturității în Coreea de Sud: 8 ore de muncă asiduă cu „întrebări ucigașe“

Ce presupune examenul maturității în Coreea de Sud: 8 ore de muncă asiduă cu „întrebări ucigașe“

Încă din primii ani, părinții din Coreea de Sud încep să caute grădinițe private de elită. Totul pentru ca, atunci când vor împlini 18 ani, elevii să treacă cu brio examenul național de admitere la facultate, cunoscut sub numele de Suneung, care durează opt ore, și care le permite să își câștige un loc la o universitate de prestigiu.

FOTO Pixabay

FOTO Pixabay

Viața de până la 18 ani a unui copil reprezintă pentru părinți o călătorie dificilă și costisitoare. Sistemul de educație provoacă de la inegalitate la scăderea ratei natalității.

În speranța de a rezolva unele dintre aceste probleme, guvernul sud-coreean a luat o măsură controversată în această săptămână: facilitarea examenului de admitere la facultate, scrie CNN.

Oficialii vor elimina așa-numitele "întrebări ucigașe" din Suneung, cunoscut și sub numele de College Scholastic Ability Test (CSAT), a declarat luni ministrul educației, Lee Ju-ho, în cadrul unei conferințe de presă.

Aceste întrebări, notorii și dificile, includ uneori materii care nu sunt acoperite în programele școlare publice, a spus Lee, oferind un avantaj nedrept elevilor care au acces la meditații private.

El a adăugat că, deși este "o alegere personală" pentru părinți și copii să apeleze la meditații, mulți se simt forțați să facă acest lucru din cauza competiției intense pentru a obține rezultate bune la examen.

Ministerul "caută să rupă cercul vicios al educației private care crește povara pentru părinți și, ulterior, erodează echitatea în educație", a promis Lee.

Ministerul a publicat săptămâna aceasta mai multe exemple de întrebări, extrase din testele CSAT anterioare și din examenele simulate, pentru a ilustra tipurile de probleme care vor fi eliminate în testele viitoare.

Una dintre întrebări, care combină concepte de matematică precum diferențierea funcțiilor compuse, a fost considerată "mai complicată decât cele abordate în școlile publice, ceea ce poate cauza o povară psihologică pentru cei care susțin testul", a scris ministerul.

Un alt subiect le cerea elevilor să analizeze un pasaj lung despre filosofia conștiinței.

În 2022, sud-coreenii au cheltuit în total 26 trilioane de woni (aproape 20 de miliarde de dolari) pe educația privată, potrivit Ministerului Educației. Această sumă este aproape la fel de mare ca PIB-ul unor națiuni precum Haiti (21 miliarde de dolari) și Islanda (25 miliarde de dolari).

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…