Ce plante e bine să cultivi lângă castraveți. Recolta din grădină va crește semnificativ
Atunci când vine vorba de castraveți, există două modalități principale de a-i cultiva: fie din răsaduri, fie semănându-i direct în pământ. Un aspect esențial pentru a obține o recoltă bogată este alegerea locului potrivit, ținând cont și de plantele din vecinătate.
Castraveți. FOTO arhivă
Fiecare plantă are particularitățile sale, iar atunci când sunt dispuse aproape una de alta, acestea pot să își maximizeze randamentul, potrivit Click!. Sau, din contră.
Prin urmare, este important să alegem atent ce să mai cultivăm în apropiere ori unde să plantăm răsadurile.
Castraveții nu trebuie plantați în același loc an de an
Este important să evităm plantarea lor în același loc în fiecare an, deoarece acest lucru poate afecta negativ sănătatea plantelor. Rotirea culturilor este esențială, iar acest aspect nu trebuie neglijat.
Prepararea solului este un alt aspect important în procesul de grădinărit. Castraveții preferă un sol bogat în humus și bine drenat, cu un pH neutru. Semănatul poate începe încă din aprilie, dar pentru a planta direct în pământ, este recomandabil să așteptăm până în mijlocul lunii mai.
Alegerea plantelor companioane poate influența randamentul culturilor
Asocierea adecvată a plantelor în grădină poate avea un impact semnificativ asupra creșterii și dezvoltării lor.
Castraveților le merge bine în compania leguminoaselor, cum ar fi fasolea. De asemenea, usturoiul poate fi un bun însoțitor, oferind protecție împotriva unor dăunători.
Sfecla, morcovii, prietenii castraveților
Plante precum sfecla, morcovii, pătrunjelul și mărarul pot fi, de asemenea, cultivate alături de castraveți, completându-se reciproc.
Citiți în Click cu ce alte măsuri poate fi asigurată o recoltă abundentă și sănătoasă.
Sursa: adevarul.ro