Ce mutări surprinzătoare ar pregăti Ucraina în lupta cu Rusia

Ce mutări surprinzătoare ar pregăti Ucraina în lupta cu Rusia

Ucraina îndeplinește în mod categoric unul dintre punctele „planului de victorie” - mutarea războiului de pe teritoriul său - și, fără a primi permisiunea SUA pentru atacuri cu rază lungă de acțiune asupra țintelor din Rusia, le lovește cu propriile drone. Acest lucru, potrivit analiștilor, ar putea schimba cursul războiului. Analiștii care au vorbit cu The Wall Street Journal sugerează că ar putea, de asemenea, „să-l forțeze pe președintele rus Vladimir Putin să negocieze o pace acceptabilă”.

Ziarul notează că atacurile ucrainene asupra Rusiei sunt în creștere, deși „aceste lovituri nu mai fac aproape niciodată subiectul unor știri”.

În același timp, Business Insider face o trece în revistă a celor mai recente atacuri ucrainene reușite. În special, săptămâna trecută, forțele ucrainene au lovit un depozit de muniție la o bază aeriană rusă, depozite de combustibil și de avioane aflate la o bază din Lipetsk și o fabrică de armament în regiunea Nijni Novgorod.

Oficialii și analiștii militari americani s-au limitat la a spune că această campanie de atacuri în adâncime este de natură să „complice operațiunile Moscovei în Ucraina”.

Anterior, Departamentul de Stat al SUA declarase oficial că „Ucraina nu are nevoie de permisiunea SUA pentru a efectua lovituri de retorsiune împotriva țintelor aflate în adâncimea teritoriului rusesc, deoarece poate utiliza arme pe care le produce singură”.

Pentagonul a susținut, de asemenea, că Ucraina ar putea învinge Rusia chiar și fără permisiunea de a folosi arme occidentale împotriva țintelor militare din interiorul Rusiei.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat: „Cred că au capacitatea de a continua să lovească la distanță mare și o vor face. Ucraina are o mulțime de capacități pe care noi le-am furnizat, mai ales la capitolul drone”.

Potrivit The Wall Street Journal , Ucraina pune în aplicare cu succes acest scenariu - pe fondul restricțiilor privind rachetele americane, Kievul folosește propriile drone pentru a ataca anumite facilitaţi militare ruse.

„De mai multe ori în ultimele trei luni, ''stoluri de 150 de drone'' ucrainene au zburat sute de kilometri în interiorul Rusiei, lovind depozite de rachete, stocuri strategice de combustibil, aerodromuri militare și fabrici de armament”, scrie ziarul, adăugând că luna trecută un atac a distrus aproximativ 58 de depozite și un terminal feroviar la un arsenal de artilerie și rachete la nord-vest de Moscova.

„Ceea ce schimbă fundamental situația este capacitatea noastră de a aduce războiul acasă în Rusia”, a comentat președintele ucrainean Volodimir Zelenski distrugerea arsenalului din Rusia.

În prezent, mai mult de 20 de companii ucrainene produc o varietate de drone, inclusiv noua Palyanytsia, care din punct de vedere al caracteristicilor tehnice este mai aproape de o rachetă ghidată datorită motorului său cu reacție, potrivit WSJ.

Atacurile cu drone cu rază lungă de acțiune ale Ucrainei au atins coasta arctică a Rusiei la nord și zonele limitrofe Kazahstanului la est. Pe lângă drone, Kievul a țintit Rusia și cu propriile sale rachete de croazieră Neptune.

Revista americană Newsweek relatează, de asemenea, despre intensificarea atacurilor ucrainene cu drone și rachete asupra infrastructurii energetice și militare ruse. De exemplu, o lovitură devastatoare asupra unei uzine rusești pentru producția de componente pentru rachete balistice. Atacul a vizat uzina Kremniy El din Bryansk, care produce echipamente pentru armata rusă.

SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Interesantă „dihanie”...

2 Așa o fi?

3 O știre interesantă despre porumb, după ce nave românești au fost refuzate în câteva țări

4 VIDEO Panică și focuri de armă la Moscova

5 Planul prin care Iranul ar putea să radă Israelul de pe hartă