Ce mănâncă un cardiolog la micul dejun pentru o tensiune arterială mai bună. Aceste alimente sunt la îndemâna oricui
Micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei, deoarece poate oferi organismului nutrienții de care are nevoie pentru a trece cu brio peste o zi plină.
S-a demonstrat că micul dejun luat în mod regulat reduce riscul de afecțiuni cronice, inclusiv bolile de inimă, prima cauză de deces în în multe țări din lume.
Cercetările arată, de asemenea, că persoanele care iau micul dejun sunt mai puțin predispuse la hipertensiune arterială, un factor de risc major pentru bolile de inimă și accident vascular cerebral.
Dr. Michael Twyman, cardiolog, a dezvăluit care este cel mai bun mic dejun pentru îmbunătățirea tensiunii arteriale și a sănătății inimii, potrivit eathingwell.
El subliniază importanța unui mic dejun bogat în proteine, fibre și nitrați dietetici din verdețuri cu frunze închise. Aceste substanțe nutritive ajută la prevenirea vârfurilor de glucoză din sânge și a rezistenței la insulină, care contribuie ambele la creșterea tensiunii arteriale. Potrivit medicului, spanacul, ouăle și zmeura, î ndeplinesc toate condițiile.
„Tensiunea arterială este o interacțiune complexă a diferitelor forțe”, spune Twyman. Desigur, contează foarte mult alimentația, dar și momentul. „Majoritatea oamenilor ar trebui să ia cea mai mare masă a zilei dimineața și, în mod ideal, la o oră de la răsăritul soarelui”, spune el.
Ținând cont de acest lucru, iată formula ușoară a dr. Twyman pentru un mic dejun care scade tensiunea arterială.
Proteine
„Proteinele sunt importante pentru sinteza musculară, așa că trageți pentru cel puțin 30 de grame de proteine la prima masă a zilei”, spune Twyman. Un studiu a arătat că o masă musculară slabă mai mare este asociată cu un risc mai scăzut de hipertensiune arterială.
Potrivit specialistului, dacă doriți să atingeți obiectivul de 30 de grame, puteți adăuga două ouă.
Fibre
De asemenea, un mic dejun bogat în fibre încetinește digestia și ajută la prevenirea creșterii glicemiei. „Asocierea fibrelor cu proteinele vă echilibrează micul dejun și îl face și mai eficient”, spune dr. Twyman.
„Alimentele bogate în nitrați dietetici, cum ar fi verdețurile cu frunze închise și sfecla, furnizează organismului compuși care ajută la producerea oxidului nitric”, spune Twyman.
Includerea spanacului în omleta de la micul dejun este o modalitate ușoară de a vă crește aportul de nitrați alimentari. Dar dacă nu vă place spanacul, puteți obține, de asemenea, o mulțime de nitrați care reduc tensiunea arterială: rucola, sfecla roșie, busuiocul, pătrunjelul, ridichile.
Nu în ultimul rând, zmeura este o sursă excelentă de antioxidanți care joacă un rol crucial în protejarea sănătății inimii. Totodată, este bogată în vitamina C, esențială pentru sănătatea pielii, întărirea sistemului imunitar și absorbția fierului.
Sursa: adevarul.ro