Ce mănâncă și ce bea Putin. Liderul de la Kremlin consumă ouă de prepeliță și băuturi cu sfeclă roșie și hrean

Ce mănâncă și ce bea Putin. Liderul de la Kremlin consumă ouă de prepeliță și băuturi cu sfeclă roșie și hrean

Președintele rus Vladimir Putin are o dietă bazată pe terci de ovăz, ouă de prepeliță și brânză de vaci servită cu miere. De asemenea, preferă peștele și carnea de miel, transmite publicația financiară Benzinga.

Liderul de la Kremlin are o alimentație sănătoasă FOTO: Arhivă

Liderul de la Kremlin are o alimentație sănătoasă FOTO: Arhivă

De exemplu, potrivit sursei citate, la micul dejun, Vladimir Putin preferă cocktailuri cu sfeclă roșie și hrean. Hreanul, care este bogat în antioxidanți și reduce inflamațiile. De asemenea, Putin preferă peștele în locul cărnii, deși îi place mielul. Evită mereu prăjelile și alimentele grele.

Este posibil ca președintele rus să fi dobândit preferința pentru pește și miel de bunicul său, Spiridon Putin. Acesta a gătit pentru fostul șef de guvern Vladimir Lenin, potrivit publicației susținute de stat Russia Beyond.

Spiridon Putin a gătit o mâncare de supă și miel cu ierburi caucaziene pe care nepotul său a putut să o încerce înainte de moartea bunicului său.

Într-o carte din 2022 despre președinte, intitulată „Familia lui Putin”, scrisă de Alexander Putin, se scrie că lui Putin îi plac diverse plăcinte la cină, un gust pe care este posibil să îl fi dezvoltat de la mama sa, care gătea plăcinte umplute cu produse sățioase, precum varză, orez și carne.

Președintele rus apreciază vinul și berea, iar uneori va bea un shot de vodcă ca aperitiv.

Totodată, se mai spune că președintele rus adoră înghețata cu fistic, precum și ceaiul verde.

Înainte de a-i fi servite, preparatele sunt gustate, pentru a testa dacă nu cumva sunt otrăvite, mai ales atunci când face deplasări în afara Rusiei.

Putin a ordonat autorităților din Rusia să crească speranța medie de viață a cetățenilor la 78 de ani, de la 73 de ani cum este acum, până la sfârșitul acestui deceniu, scrie The Independent .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 A recrutat online zeci de bărbați pentru a-și viola soția, după ce a drogat-o. Femeia a fost abuzată timp de 10 ani

2 Adrian Minune, umilit de patronul unui club din Vaslui. „Nu te supăra, ai greșit scena, băiatul meu”

3 Corina Bud a apărut fără lenjerie intimă la un concert, în fața a zeci de mii de oameni: „Hopa, ce avem noi aici”

4 Zece deputați din USR, PNL și AUR au anunțat că fac parte din noul Partid DREPT. Vlad Gheorghe (ex-USR), în discuții cu partidul pentru susținere la a…

5 Europa, 2024... Volkswagen ia în considerare pentru prima oară în istoria sa ideea de a închide uzine auto din Germania