Ce mănâncă Nadia Comăneci pentru a se menține în formă. Două alimente populare la care a renunțat „Zeița de la Montreal”
Nadia Comăneci, sportiva românca care a scris istorie în gimnastica mondială, a dezvăluit, recent, secretele care o ajută să aibă o siluetă perfectă.
Nadia Comăneci, într-o formă de invidiat FOTO: FB
Pe lângă mișcarea zilnică, dieta joacă un rol important, susține Nadia. Este foarte atentă la ce mănâncă. „Zeița de la Montreal” își începe ziua cu un suc proaspăt stors de portocale și cu o cafea cu lapte. Micul dejun constă într-un iaurt, un ou și șuncă de curcan.
„Mă mișc, zilnic, 30-40 de minute. Chiar și când sunt plecată, fac acest lucru. Caut ca hotelul unde stau să aibă sală de sport, iar în caz contrar, pentru că nu tot timpul am găsit și această facilitate, improvizez de fiecare dată ceva, în cameră. De asemenea, încerc să mănânc deștept. Cât mai sănătos! Micul dejun este o masă foarte importantă. Beau un iaurt, mănânc un ou fiert, dar și toast cu o feliuță de șuncă de curcan. Nu-mi lipsește nici sucul de portocale și nici cafeaua. Seara consum pește, salate și avocado. Dar și multe fructe”, a declarat Nadia Comăneci, pentru fanatik.ro.
De asemenea, Nadia Comăneci spune că evită cartofii prăjiți: „Nu mănânc desert. În schimb beau o bere-două, la cină. Snack pentru prânz, precum și o bucată mică de ciocolată, aproape zilnic. Nu mănânc cartofi prăjiți și paste”.
Nadia Comăneci este prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică. Este câștigătoare a cinci medalii olimpice de aur. Este considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile.
Este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.
Sursa: adevarul.ro