Ce legătură este între Trump și compania CrowdStrike, care a provocat blocajul global. Teoria promovată de extremiștii de dreapta

Ce legătură este între Trump și compania CrowdStrike, care a provocat blocajul global. Teoria promovată de extremiștii de dreapta

CrowdStrike este gigantul de securitate cibernetică cu sediul în Texas, responsabil pentru o întrerupere tehnologică globală masivă care a întârziat vineri zborurile, a oprit operațiunile comerciale ale marilor firme și, în câteva cazuri, chiar a întrerupt serviciile de urgență și unele intervenții chirurgicale.

foto Donald Trump

Donald Trump, prins în mijlocul teoriilor conspirației legate de blocajul informațional FOTO EPA-EFE

Înainte de marea sa gafă din această săptămână, compania CrowdStrike era cel mai bine cunoscută, pentru unii, pentru investigația privind hackingul Comitetului Național Democrat de către Rusia, care a avut loc înainte de alegerile din 2016, transmite quatz.com .

Această investigație a plasat CrowdStrike pe radarul adepților teoriei conspirației de extremă dreaptă, care au crezut că investigația privind pirateria informatică rusească a fost o strategie de discreditare a victoriei președintelui de atunci Donald Trump.

Donald Trump a alimentat flacăra acestei teorii. El a făcut referire la aceasta într-o convorbire telefonică din 2019 cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a contribuit în cele din urmă la prima sa punere sub acuzare.

„Aș dori să aflați ce s-a întâmplat cu toată această situație cu Ucraina, ei spun Crowdstrike ... Cred că aveți unul dintre oamenii voștri bogați ... Serverul, ei spun că Ucraina îl are”, a spus Trump în apel. Aceasta a fost probabil o aluzie la convingerea adepților teoriei conspirației că ancheta CrowdStrike a implicat Ucraina și că societatea a fost deținută de un ucrainean bogat. De fapt, cofondatorul acesteia, Dmitri Alperovitch, este american de origine rusă.

„În ceea ce privește investigația noastră privind hack-ul DNC din 2016, am furnizat FBI-ului toate dovezile și analizele criminalistice”, a declarat CrowdStrike pentru Forbes la acea vreme. „După cum am mai afirmat, ne susținem constatările și concluziile care au fost pe deplin susținute de comunitatea de informații a SUA”.

CrowdStrike a colaborat, de asemenea, cu Partidul Republican în trecut pe probleme de securitate cibernetică, ajutând grupul de campanie al partidului pentru Camera Reprezentanților să investigheze furturile de e-mailuri de către hackeri în 2018.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii