Ce înseamnă mic dejun bogat în proteine și de ce două ouă nu sunt suficiente

Ce înseamnă mic dejun bogat în proteine și de ce două ouă nu sunt suficiente

Proteinele au un rol crucial în funcția metabolică, iar un mic dejun bogat în proteine poate îmbunătăți nivelul de energie și funcția cognitivă pe parcursul zilei. Experții recomandă consumul a peste 30 de grame de proteine pentru a susține metabolismul și a preveni poftele nesănătoase.

Propunerile de mic dejun proteic pentru energie și alegeri sănătoase

Mic dejun proteic propus de antrenorul de fitness Chase Chambers pentru energie Colaj

Dacă te străduiești să pierzi grăsime, ar trebui să acorzi mai multă atenție alimentației, în special micului dejun. Dieteticienii recomandă un aport ideal de cel puțin 40-50 de grame de proteine la micul dejun pentru a asigura o performanță optimă și o recuperare eficientă după exerciții fizice sau somn.

Un antrenor de fitness din Iowa - SUA, Chace Chambers, a explicat acest lucru într-o postare pe Threads (o platformă de social media creată de Meta, compania care deține Facebook și Instagram), menționând că „două ouă nu reprezintă un mic dejun bogat în proteine”, oferind totodată alternative mai consistente din punct de vedere proteic.

De asemenea, un dietetician a subliniat importanța proteinelor în susținerea metabolismului și menținerea energiei pe parcursul zilei și a explicat de ce micul dejun nu trebuie să fie omis, fiind considerat cea mai importantă masă a zilei.

Combinații nutritive pentru un mic dejun bogat în proteine

În postarea sa de pe Threads , antrenorul american de fitness a oferit și sugestii pentru un mic dejun bogat în proteine, recomandând combinații precum: două ouă și o cană de albușuri ​​​​sau două ouă și doi cârnați de pui ori, ori două ouă și două iaurturi grecești.

Aceste opțiuni nu doar că îmbunătățesc aportul proteic, dar contribuie și la menținerea energiei pe parcursul zilei. „Dacă sunt mai puțin de 30 de grame de proteine, nu este un mic dejun bogat în proteine”, a menționat Chambers.

Secretul energiei pe parcursul întregii zile și al alegerilor alimentare sănătoase

Un dietetician de la Spitalul Zynova Shalby, din Mumbai India, Jinal Patel, a explicat că o zi începută cu un mic dejun bogat în proteine ​​​​ajută la menținerea energiei și îmbunătățește funcția cognitivă: „Proteinele contribuie la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce îmbunătățește concentrarea și atenția pe parcursul dimineții. Cei care consumă proteine devreme în timpul zilei au șanse mai mari să facă alegeri alimentare mai sănătoase mai târziu și să gestioneze mai bine poftele pentru gustări bogate în zahăr”.

Specialistul a fost de acord cu alternativele sugerate de antrenorul de fitness, subliniind că includerea iaurtului grecesc, a ouălor sau a nucilor în alimentație ajută la gestionarea senzației de foame și crește sațietatea: „Pentru un mic dejun bogat în proteine, se consideră că orice masă cu un conținut proteic adecvat este suficientă, dar ideal ar fi să depășească 30 de grame”.

În plus, proteinele au un rol esențial în funcția metabolică, iar un consum mai mic de 30 de grame ar putea să nu asigure suficientă energie pentru o performanță optimă și o recuperare adecvată după exerciții fizice sau după somn, susține dieteticianul: „Este recomandat să se adauge cel puțin 40-50 de grame de proteine la micul dejun. De asemenea, este important să se consulte un expert pentru a determina cantitatea ideală de proteine necesară la micul dejun”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”