Ce înseamnă când o persoană „curentează”
Toată lumea a experimentat la un moment dat un mic șoc electric atunci când a strâns mâna cuiva. Fenomenul apare și la îndepărtarea hainelor sau la intrarea în contact cu anumite obiecte.
Energia statică se poate descărca prin frecare. Foto arhivă
Acest fenomen este legat de energia unei persoane și se numește electricitate statică. Este eliberarea bruscă a curentului electric care se acumulează în corpul nostru sau în alte materiale.
De ce apare curent electric între oameni
Potrivit științei, faptul că un curent electric este produs între oameni se numește electricitate statică și este produs prin schimbul de sarcini între două obiecte electrificate.
Descărcarea electrică apare atunci când o persoană acumulează electroni și intră în contact cu o altă persoană care are o sarcină opusă sau fără sarcină. Electronii caută să se elibereze și de aceea se îndreaptă către un alt corp pentru a încerca să se descarce.
Ființele umane sunt conducătoare de electricitate prin natură, așa că unii oameni sunt capabili să transmită electricitate prin propriile lor corpuri.
Îmbrăcămintea din lână și țesăturile sintetice precum poliesterul favorizează acumularea de curent electric , ceea ce crește posibilitatea de șoc la utilizarea acestor articole.
Deși aceste descărcări sunt de obicei inofensive, cei care folosesc stimulatoare cardiace sau alte dispozitive medicale ar trebui să fie precauți, deoarece electricitatea poate provoca interferențe.
Ce influențează acumularea de energie electrică
Acum că știți ce înseamnă acest fenomen, este valabil să spunem că un studiu realizat de Institutul Național de Securitate și Igienă în Muncă din Spania spune că acumularea de energie electrică la o persoană are loc din cauza mai multor factori:
- Mișcarea în mediu, deoarece cu cât mișcarea este mai mare, cu atât sarcina este mai mare.
- Unele caracteristici fizice ale persoanei, de exemplu, transpirație excesivă sau hiperhidroză.
- Contact cu corpuri sau materiale care pot fi încărcate electric.
- Fiind aproape de câmpurile electrice generate de corpuri deja încărcate.
- Umiditatea din mediu, de exemplu, atunci când mediul este uscat, acumularea de încărcături este mai probabilă decât atunci când sunt în locuri umede.
- Fibrele sintetice, precum poliesterul, care fac parte din îmbrăcămintea folosită zilnic, favorizează acumularea de încărcări.
- Pardoseala este unul dintre factorii care conduc cel mai mult electricitatea, astfel că podelele cu covoare favorizează mai mult crearea de sarcini electrice , scrie diariouno.com.ar .
Sursa: adevarul.ro