Ce înregistrează câinii roboți ai Ucrainei, noua arma pentru Frontul de Est VIDEO

Ce înregistrează câinii roboți ai Ucrainei, noua arma pentru Frontul de Est VIDEO

Ucraina aruncă o nouă armă în război: câini roboți, antrenați pentru misiuni periculoase de spionaj și detectare a minelor. Modelul „BAD One" a demonstrat abilități avansate de mobilitate și adaptabilitate, oferind o soluție tehnologică pentru protejarea soldaților ucraineni.

Modelul „Bad One” într în luotă, în Ucraina - Foto X

Modelul „Bad One” într în luotă, în Ucraina - Foto X

În timpul unei demonstrații desfășurate într-o locație secretă din Ucraina, câinele robotizat, modelul "BAD One", s-a ridicat, s-a ghemuit, a alergat și a sărit, urmând cu precizie comenzile primite de la operatorul său, potrivit AFP.

Discreți și agili, acești câini roboți ar putea deveni rapid un aliat valoros pe linia frontului pentru armata ucraineană, care se confruntă cu o lipsă de personal în lupta împotriva invaziei ruse, potrivit creatorilor lor.

Câinii roboți, care operează la o înălțime redusă și sunt dificil de detectat, pot folosi imagistica termică pentru a examina tranșeele inamice sau interiorul clădirilor din zonele de conflict.

Avem soldați de supraveghere care sunt trimiși în misiuni de recunoaștere (care) sunt de cele mai multe ori oameni foarte bine pregătiți, oameni foarte experimentați (și) mereu expuși riscurilor", a declarat operatorul care și-a spus "Yuri", în timp ce prezenta câinele robot jurnaliștilor AFP.

Acest câine limitează riscurile pentru soldați și crește capacitățile operaționale. Aceasta este funcția de bază a câinelui", a declarat operatorul, care lucrează pentru o companie britanică ce furnizează echipamente militare.

Un model mai avansat , denumit "BAD Two", nu a fost prezentat din rațiuni de securitate. În demonstrație, câinele robot a funcționat cu o baterie care îi asigură o autonomie de aproximativ două ore. Acest dispozitiv este util atât pentru detectarea minelor și dispozitivelor explozive improvizate, cât și pentru transportul a până la șapte kilograme de muniție sau medicamente în zonele critice ale câmpului de luptă.

Nu pot spune câți am desfășurat" în Ucraina, a spus Yuri, adăugând: „Dar va avea un impact semnificativ asupra operațiunilor și va crește siguranța soldaților".

În cazul în care câinii roboți ar cădea vreodată în mâinile rușilor, a explicat el, operatorul poate folosi un comutator de urgență pentru a șterge toate datele stocate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…