Ce îi scria Yahya Sinwar fiului său în vârstă de 10 ani

Ce îi scria Yahya Sinwar fiului său în vârstă de 10 ani

Trupele israeliene care au cercetat casele din apropierea locului unde a fost ucis liderul Hamas Yahya Sinwar au găsit corespondență a acestuia, inclusiv un schimb de scrisori cu fiul său în vârstă de 10 ani, a relatat presa ebraică, potrivit Times of Israel.

Panouri cu liderul defunct al Hamas în Terheran FOTO PROFIMEDIA

Panouri cu liderul defunct al Hamas în Terheran FOTO PROFIMEDIA

Potrivit Canalului 12, Sinwar i-a scris fiului său mai multe scrisori în care a încercat să-i insufle ură față de Israel. Băiatul, la rândul său, i-a trimis tatălui său desene cu soldați israelieni morți și, la un moment dat, l-ar fi întrebat când se va termina războiul.

Sinwar a fost arhitectul invaziei și măcelului din 7 octombrie 2023 din sudul Israelului, când aproximativ 3.000 de militanți ai Hamas s-au năpustit peste graniță, ucigând cu brutalitate aproximativ 1.200 de oameni în casele lor, în comunități și la un festival de muzică și răpind alți 251 pe care i-a dus în Fâșia Gaza.

Liderul Hamas a fost ucis miercuri de trupele israeliene care operau în Rafah, în sudul Gazei, unde acesta s-ar fi refugiat după ce a fugit din Khan Younis.

Asupra sa trupele israeliene ar fi găsit altă corespondență care, potrivit Israelului, ar conține informații foarte valoroase, precum și o sumă mare de bani și un act de identitate fals.

Sinwar a ispășit 23 de ani într-o închisoare israeliană pentru uciderea palestinienilor pe care îi bănuia că ar coopera cu Israelul. În octombrie 2011, s-a numărat printre cei peste 1.000 de teroriști eliberați de Israel în schimbul lui Gilad Shalit, un soldat răpit de Hamas în 2006.

La o lună de la eliberare, Sinwar, pe atunci în vârstă de 49 de ani, s-a căsătorit cu Samar Muhammad Abu Zamar, pe atunci în vârstă de 31 de ani. Au avut trei copii, ale căror nume, vârstă și soartă nu sunt clare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „E cea mai sigură bancă. Nu are cum să intre în faliment” / Gigi Becali a dezvăluit unde își ține banii

2 BREAKING Maia Sandu, victorie zdrobitoare în Republica Moldova

3 Un om cheie a demisionat din AUR. Urmează chestii la vârful partidului?

4 Om de afaceri ucrainean implicat în recrutări, ucis la Odesa

5 Foarte interesant!