Ce exerciții fizice sunt recomandate, dacă vrei o viață sexuală armonioasă
Pentru un sex de calitate, este nevoie și de o condiție fizică optimă. Drept pentru care, medicii vin cu câteva sfaturi importante pentru adulții care-și doresc o viață sexuală armonioasă, împlinită.
Sportul, beneficii nebănuite în cuplu
La fel cum ne antrenăm corpurile pentru a avea coapse subțiri, posterior bombat sau brațe tonifiate, este necesar să ne antrenăm zona pelvină, abdomenul și rezistența la efort, ca să ne bucurăm de un sex de calitate.
Beneficiile sexului sunt multiple: ajută în incontinenţa urinară prin controlul vezicii urinare, iar actul sexual în sine este o formă de antrenament, pentru care însă este nevoie să fii pregătit fizic. Activitatea sexuală regulată reglează somnul, atât de important pentru sistemul nervos și imunitar.
Medicii spun că exercițiile de tip cardio fac minuni nu numai pentru siluetă, ci și pentru viața sexuală armonioasă. Orice activitate care îți crește pulsul și stimulează fluxul sangvin este benefică. Dacă faci cardio de câteva ori pe săptămână, capeți rezistență la efort, vei avea acte sexuale din ce în ce mai lungi și automat, mai multă plăcere.
Sunt recomandate activități intense precum jogging, ciclism, dansuri, antrenamente de tip circuit, unde sunt angrenate toate grupele musculare. În general, este bine ca activitatea cardio să fie alternată cu exercițiile cu greutăți. Fluxul sangvin accelerat favorizează activitatea sexuală atât pentru bărbați, cât și pentru femei. De asemenea, bărbații antrenați vor avea erecții mai puternice, iar femeile se vor excita mai ușor, spune un studiu al Universității din Texas, potrivit site-ului de specialitate Webmd.
De asemenea, specialiștii recomandă yoga, acest tip de mișcare din ce în ce mai populară în rândul ambelor sexe . Yoga reglează respirația și conferă o flexibilitate fizică necesară celor care-și doresc un sex de calitate cu partenerul/partenera de cuplu.
Înotul este și el recomandat. Cercetătorii de la Harvard au descoperit că persoanele care practică înotul la 60 de ani au o viață sexuală împlinită, similară cu cea a persoanelor de 40 de ani. Înotul crește rezistența la efort, accelerează fluxul sangvin, favorizează flexibilitatea și tonusul. Înotătorii au libido și la vârste înaintate, bărbații care practică înotul nu au disfuncții erectile și fac față stresului mult mai bine. Acest sport ne menține în formă, arde calorii, are numai beneficii .
Este cea mai indicată activitate, dacă vrei să slăbești, căci nu va pune presiune pe articulații, așa cum face alergatul.
Femeilor le sunt recomandate la orice vârstă exercițiile Kegel, pentru musculatura pelvină. Acest antrenament este foarte ușor și se poate face oricând, chiar și când te afli în mijloacele de transport în comun. Practic, nu faci decât să-ți încordezi musculatura vaginală, ca atunci când îți vine să urinezi și te abții. Aceste exerciții sunt foarte bune, previn incontinența urinară și te vei bucura de un sex de calitate.
Ce mai recomandă medicii? Ei spun că este ideal pentru cuplu dacă vă sincronizați și faceți exercițiile împreună. Se pare că există și o zicală pe tema aceasta: cei care transpiră împreună, rămân împreună. Specialiștii amintesc că această complicitate e benefică și că la sfârșitul antrenamentului, oricare ar fi el, cei doi se simt mult mai atrași unul de celălalt. Așadar sportul poate fi și un preludiu fabulos și sănătos! Conexiunea care se face în timpul antrenamentului ar fi similară cu cea din timpul sexului.
Printre celelalte activități recomandate se află pilates, dansurile, mersul pe bicicletă, drumețiile montane și pozițiile de tip planșă.
Plank (sau planșa) este un exercițiu care îți lucrează toate grupele de mușchi din regiunea mediană a corpului (compusă din abdomen și zona lombară), precum și anumite grupe de mușchi ale brațelor și picioarelor. Cu toate acestea, nu este tocmai cel mai popular exercițiu, mai ales în rândul practicanților de fitness începători, având un grad de dificultate sporit. Deși este simplu de executat, menținerea poziției în planșă mai mult de câteva secunde poate fi o reală provocare.
Foto: Pixabay/Shutterstock
Sursa: adevarul.ro