Ce este Curcumina?

Ce este Curcumina?

Curcumina este ingredientul activ din turmeric, o condimentă folosită frecvent în gătit și în medicina tradițională. Este un polifenol, un tip de antioxidant, care se crede că are efecte antiinflamatorii, antioxidante și neuroprotectoare.

Beneficiile pentru sănătate ale Curcuminei

Aici, la Naturecan, Curcumina noastră Activă conține amestecul suprem de peste nouă vitamine și minerale esențiale într-o capsulă extrem de convenabilă.

Pentru bărbați și femei, multivitamina noastră combină Vitamina A, B12, C, D3, E și K, alături de Fier, Zinc, Biotină, Magneziu, Acid Folic și multe altele – ajutându-vă să vă susțineți corpul, în propriul ritm.

Cine ar trebui să ia Curcumină?

În timp ce multe persoane iau curcumina ca supliment alimentar, nu toată lumea este un candidat potrivit pentru a o folosi. Persoanele cu anumite condiții de sănătate, cum ar fi pietrele la rinichi sau obstrucția ductului biliar, ar trebui să consulte un medic înainte de a lua curcumină. Femeile însărcinate și cele care alăptează ar trebui, de asemenea, să evite consumul de curcumină.

Moduri de a folosi Curcumina

Una dintre cele mai comune modalități de a adăuga curcumina în dieta ta este prin consumul de turmeric în gătit sau ca condiment. Totuși, luarea unui supliment de curcumină este adesea recomandată pentru o absorbție maximă. Pentru a asigura o absorbție maximă, este cel mai bine să iei curcumina împreună cu piperul negru, care conține un compus ce îmbunătățește absorbția curcuminului.

Propulsate de NovaSOL®, capsulele noastre convenabile de Curcumină Activă de la Naturecan combină 500 mg de curcumină cu o doză zilnică de vitamina D3, ajutând la susținerea sistemului imunitar și menținerea funcției musculare zilnice²,⁴.

NovaSOL® curcumina a demonstrat o biodisponibilitate mai mare decât curcumina pulbere, făcând aceste capsule o modalitate convenabilă și eficientă de a obține curcumina necesară¹.

Ca parte a rutinei tale zilnice de suplimente, această opțiune prietenoasă cu vegetarienii este concepută pentru a te menține în formă, utilizând formularea activă NovaSOL® curcumina.

Doza Optimă de Curcumină

Cantitatea de curcumină recomandată poate varia în funcție de individ și de problema de sănătate specifică abordată. Pentru beneficii generale asupra sănătății, o doză zilnică de 500-1.000 miligrame de curcumină este considerată sigură și eficientă. Totuși, pentru anumite condiții de sănătate, doze mai mari pot fi recomandate. Este important să consulți întotdeauna un medic înainte de a lua un nou supliment alimentar și să urmezi doza recomandată.

Concluzie

Curcumina este un compus găsit în turmeric care a demonstrat posibile beneficii pentru sănătate. Deși sunt necesare mai multe cercetări, multe persoane iau deja curcumina ca supliment alimentar pentru a-și susține sănătatea. Totuși, nu toată lumea este un candidat potrivit pentru a lua curcumină și este important să consulți un medic înainte de a începe un nou supliment. Atunci când este luată în cantitatea potrivită, curcumina poate fi o adăugire valoroasă la o dietă sănătoasă.


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit...

2 O hartă care dă fiori...

3 Mare dreptate are! / Rareș Bogdan, text de o duritate fără precedent în scandalul Șoșoacă

4 Foarte interesante amănunte...

5 „Totul indică faptul că suntem generația care se va ridica cu armele în mâini pentru a ne apăra țara”